- Advertisement -
Potrebno je:
- Advertisement -
- 2 šolje (velike 2,5 dl) pšeničnog integralnog brašna,
- 1,5 kašičica praška za pecivo,
- 0,5 kašičice sode bikarbone,
- 0,5 kašičice soli,
- 2 kašike brašna od soje,
- 2 kašike tople vode,
- 1/2 šolje smeđeg šećera,
- 1/4 šolje soka (najbolje soka od istog voća od kog je džem),
- 1/4 šolje ulja,
- 1 šolja mleka od soje,
- 1/2 šolje džema,
- 1/3 šolje krupno mlevenog ili seckanog neslanog kikirikija,
- ulje za podmazivanje pleha.
Priprema:
- Podmazati pleh i uključiti rernu na 220 stepeni.
- U velikoj posudi izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
- U posebnoj posudi izmešati 2 kašike brašna od soje i 2 kašike tople vode i šećer dok se šećer ne istopi, dodati sok, ulje i sojino mleko, pa tečne sastojke dodati brašnu.
- Sipati po jednu kašiku testa u kalup.
- Vlažnom kašičicom napraviti rupu u testu i odmah je napuniti jednom kašičicom džema.
- Kada su svi kolači napunjeni džemom, dodati još po jednu kašiku testa u kalup.
- Izravnati vlažnom kašičicom i posuti kikirikijem.
- Advertisement -