POSNA JELA SA SASTOJKOM: zelena paprika
Pirinač na manastirski način
Sastojci za pirinač na manastirski način:
1,5 šolja pirinča,
1 glavica crnog luka,
1 veća crvena ili zelena paprika,
10 crnih maslina,
1 šargarepa,
2 kašike paradajz pirea,
1 manja tikvica,
150 g pečuraka,
so,
100 ml ulja,
peršun,
1 kašika suve nane.
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
Brancin na povrću
Sastojci za brancin na povrću:
1 brancin 500-600 g,
1 paradajz,
1/2 zelene paprike,
1/2 crvene paprike,
1 manji praziluk,
1 manja glavica crnog luka,
1/6 kašičice semena morača,
1/2 kašičice naseckanih listova peršuna,
1/4 kašičice origana,
1/4 kašičice majčine dušice,
maslinovo ulje,
limun,
so,
biber.
Postan krompir sa povrćem u rerni
Sastojci za krompir sa povrćem u rerni:
1 kg krompira,
1 crvena paprika,
1 zelena paprika,
2 glavice crnog luka,
3 šargarepe,
so,
aleva paprika,
origano,
ulje.
Posna paradajz čorba sa pirinčem
Sastojci za posnu paradajz čorbu sa pirinčem:
500 g paradajza,
so,
crni luk,
aleva paprika,
zelena paprika,
peršunov list,
celerov list,
brašno,
ulje,
pirinač.
Zapečeni hleb sa povrćem
Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem:
8 kriški integralnog hleba,
1 zelena paprika,
1 manja tikvica,
2 paradajza,
1 kašičica seckanog vlašca,
1 čen belog luka,
100 g biljnog sira (od soje),
1 manja ljuta papričica,
so,
biber,
maslinovo ulje.
Posna šarena salata sa integralnim pirinčem
Sastojci za posnu šarenu salatu:
300 g integralnog pirinča,
100 g graška ili boranije,
100 g mladih tikvica,
1 zelena paprika,
1 crvena paprika,
2 šargarepe,
čen belog luka,
malo peršuna,
sok od pola limuna,
100 g kiselih krastavaca,
biber,
so.
Đuveč bez mesa
Sastojci za đuveč bez mesa:
2 tikvice,
1 plavi patlidžan,
3 krompira,
500 g luka,
2 paradajza,
3 kašike pirinča,
200 g boranije,
2 zelene paprike,
3 kašike crvene mlevene paprike,
peršun,
ulje,
so,
crni biber.
Riba na pirinču
Riba na pirinču se priprema na sledeći način:
Očišćena riba iseče se na parčad, posoli i ostavi da malo odstoji.
Za to vreme tiganj se namaže maslinovim uljem i u nju se stavlja opran, nekuvan pirinač.
Preko njega se naslaže krupno sečen crni luk, kolutovi zelene paprike, ako je ima, a preko svega poređa se riba.
Posni sataraš
Potrebno je:
1 kg crvenih i zelenih paprika,
2 glavice crnog luka,
2-3 paradajza,
3-4 čena belog luka,
ulje,
so,
biber,
vegeta,
peršun.
Priprema:
Na ringli ispeći paprike, oljuštiti ih i očistiti od semenki.
Na ulju...