Naslovna Sastojci Zelena paprika

Sastojak: zelena paprika

Posna hladna salata od testenine sa povrćem

Posna hladna salata od testenine sa povrćem

Sastojci za posnu hladnu salatu od testenine sa povrćem: 200 g posne testenine (penne, fusilli, farfalle), 1 crvena paprika, iseckana na kockice, 5 čeri paradajza, 1 zelena paprika, iseckana na kockice, 1 krastavac, iseckan na kockice, 1 šargarepa, narendana, 100 g kukuruza (konzervirani ili smrznuti), 50 g crnih maslina, iseckanih, 2 kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju.
Posna pica sa povrćem i tofuom

Posna pica sa povrćem i tofuom

Sastojci za posnu picu sa povrćem i tofuom: 1 posna podloga za picu (kupovna ili domaća), 1/2 šolje paradajz sosa, 1 šolja seckanog tofu sira, 1 šolja šampinjona, narezanih, 1/2 crvene paprike, seckane na trakice, 1/2 zelene paprike, seckane na trakice, 1 mala tikvica, isečena na kolutove, 1/2 crvenog luka, tanko narezanog, maslinovo ulje, origano, sušeni bosiljak, so i biber po ukusu.
Posni čili kukuruz

Posni čili kukuruz

Sastojci za posni čili kukuruz: 2 šolje zamrznutog ili svežeg kukuruza, 1 šolja pasulja (iz konzerve), 1 crvena paprika, sitno iseckana, 1 zelena paprika, sitno iseckana, 1 mala crvena čili papričica, sitno iseckana (ili po ukusu), 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica dimljene paprike, 1/2 kašičice kima, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limete, svež korijander za dekoraciju (opciono).
Posni gulaš sa sojom i povrćem

Posni gulaš sa sojom i povrćem

Sastojci za posni gulaš sa sojom i povrćem: 200 g sojinih komadića, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 2 paradajza, 1 krompir, 2 kašike ulja, 1 kašičica mlevene paprike, 1 kašičica sušenog origana, so i biber po ukusu, 500 ml povrćnog bujona.
Posna tortilja sa sojom

Posna tortilja sa sojom

Sastojci za posnu tortilju sa sojom: 200g sojinih granula, 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 1 crvena paprika, iseckana na kockice, 1 zelena paprika, iseckana na kockice, 1 šolja kukuruza, iz konzerve ili svežeg, 1 kašičica mlevene paprike, so i biber po ukusu, 4 tortilje, 2 kašike maslinovog ulja, salsa sos ili gvakamole za serviranje.
Posni tako sa tofuom i povrćem

Posni tako sa tofuom i povrćem

Sastojci za posni tako sa tofuom i povrćem: 1 pakovanje tofua, isceđenog i isečenog na kockice, 1 crvena paprika, isečena na trakice, 1 zelena paprika, isečena na trakice, 1 crveni luk, isečen na trakice, 1 šolja kukuruza (kuvanog ili iz konzerve), 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica kumina, 1 kašičica čili praha, so i biber po ukusu, tortilje, limunov sok i svež korijander za posluživanje.
Posni gulaš od soje

Posni gulaš od soje

Sastojci za posni gulaš od soje: 200 g sojinih komadića, 2 glavice crnog luka, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 400 g paradajz pelata, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika brašna, 1 kašika dimljene paprike, 1 kašika mlevene crvene paprike, 1 lovorov list, so i biber po ukusu, 1 kašika ulja, 1 litar povrćnog bujona, sveži peršun za dekoraciju.
Posna primavera pasta

Posna primavera pasta

Sastojci za posnu primavera pastu: 300 g integralne paste (špageti, fusilli ili penne), 2 kašike maslinovog ulja, 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 crvena paprika, isečena na trakice, 1 zelena paprika, isečena na trakice, 1 šargarepa, isečena na tanke trakice, 1 tikvica, isečena na trakice, 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih, 1 šolja svežeg spanaća, so i biber po ukusu, sveže seckani bosiljak ili peršun za ukrašavanje.
Posna salsa

Posna salsa

Sastojci za posnu salsu: 4-5 svežih paradajza, 1 crveni luk, 2-3 čena belog luka, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 1 ljuta paprika (po želji), sok od 1 limete, šaka svežeg korijandera ili peršuna, so i biber po ukusu, 1 kašika maslinovog ulja.
Posni punjeni patlidžan sa povrćem

Posni punjeni patlidžan sa povrćem

Sastojci za posni punjeni patlidžan sa povrćem: 2 velika patlidžana, 1 crvena paprika,  1 zelena paprika,  1 srednji crni luk,  2 čena belog luka, 1 šolja seckanog paradajza (svež ili konzerviran), 200 g tofua,  2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -