- Advertisement -
Sastojci za posni gulaš od soje:
- 200 g sojinih komadića,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 šargarepe,
- 2 čena belog luka,
- 1 crvena paprika,
- 1 zelena paprika,
- 400 g paradajz pelata,
- 2 kašike paradajz pirea,
- 1 kašika brašna,
- 1 kašika dimljene paprike,
- 1 kašika mlevene crvene paprike,
- 1 lovorov list,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika ulja,
- 1 litar povrćnog bujona,
- sveži peršun za dekoraciju.
Posni gulaš od soje se priprema na sledeći način:
- Sojine komadiće potopiti u toplu vodu i ostaviti ih da nabubre oko 15 minuta. Nakon toga, ocediti ih i isprati pod hladnom vodom.
- U velikom loncu zagrejati ulje i dodati sitno seckani crni luk. Pržiti dok ne postane staklast.
- Dodati sitno seckani beli luk, šargarepu isečenu na kolutove i paprike isečene na trakice. Pržiti dok povrće ne omekša.
- Dodati sojine komadiće i pržiti još nekoliko minuta.
- Dodati brašno i mlevenu crvenu papriku, te dobro promešati.
- Dodati paradajz pire i paradajz pelate, lovorov list, dimljenu papriku, so i biber. Sve dobro promešati.
- Postepeno dodavati povrćni bujon dok se svi sastojci ne prekriju tečnošću. Kuvati na srednjoj vatri oko 30-40 minuta, povremeno mešajući, dok gulaš ne postane gust i sojini komadići potpuno mekani.
- Poslužiti posni gulaš od soje uz svež peršun kao dekoraciju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni gulaš od soje
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -