- Advertisement -
Sastojci za posne kakao oblande:
- 600 g šećera,
- 250 g margarina,
- 300 g keksa,
- 2 kašike kakaoa,
- kesica vanilin šećera,
- 4 lista oblande.
Posne kakao oblande se pripremaju na sledeći način:
- Šećer i dva decilitra vode staviti na šporet da sirup provri.
- Nakon toga skloniti sa vatre i odmah dodati na listiće isečen margarin i stalno mešati da se istopi.
- Zatim dodati izlomljen keks, vanilin šećer i kakao, pa brzo izmešati da se masa izjednači.
- Na oblandu staviti nekoliko kašika fila i ravnomerno ga premazati, prekriti drugom oblandom i dalje tako redom dok se ne utroši sav materijal.
- Pokriti čistom salvetom i preko salvete staviti teži predmet da se fil i oblande dobro zalepe.
- Pre služenja kolač iseći na kocke.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne kakao oblande
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -