Posne jafa oblande se pripremaju na sledeći način:
Potrebno je nekoliko sati ranije ili dan ranije, narandže dobro oprati, osušiti pa jednu oguliti a drugu ostaviti sa korom (samo odstraniti onaj deo gde je peteljka i ako ima nekih flekica na kori).
Ostaviti ih u zamrzivaču.
Tako zamrznute narendati na krupnoj strani trenice – najlakše ćete to uraditi ako na ruke navučete rukavice.
U šerpu staviti mleko, margarin, šećer i čokoladu i staviti na šporet da se greje.
Kad proključa, skloniti sa vatre i odmah u vruće staviti narendane narandže, keks i orahe.
Dobro promešati i odmah filovati oblatne.
Poslednji list prekriti pek papirom i blago opteretiti nekim poslužavnikom, na koji možete staviti knjige ili mleko u tetrapaku.
Kada se dobro rashladi i stegne, seći na štanglice.
Sastojci za prženu grdobinu sa krompirom:
2 komada po 350 g fileta grdobine,
750 g krompira,
2 kašike maslinovog ulja,
1/3 šolje hladno ceđenog maslinovog ulja,
1/2 šolje potočarke ili druge vrste zelene salate krupno iskidane,
balzamiko sirće,
morska so,
krupno mleveni crni biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više