- Advertisement -
Sastojci za posne jafa oblande:
- 2dl biljnog mleka,
- 250g posnog margarina,
- 300g šećera,
- 100g čokolade,
- 2 narandže (zamrznute),
- 400g posnog mlevenog keksa,
- 250g mlevenih oraha.
Posne jafa oblande se pripremaju na sledeći način:
- Potrebno je nekoliko sati ranije ili dan ranije, narandže dobro oprati, osušiti pa jednu oguliti a drugu ostaviti sa korom (samo odstraniti onaj deo gde je peteljka i ako ima nekih flekica na kori).
- Ostaviti ih u zamrzivaču.
- Tako zamrznute narendati na krupnoj strani trenice – najlakše ćete to uraditi ako na ruke navučete rukavice.
- U šerpu staviti mleko, margarin, šećer i čokoladu i staviti na šporet da se greje.
- Kad proključa, skloniti sa vatre i odmah u vruće staviti narendane narandže, keks i orahe.
- Dobro promešati i odmah filovati oblatne.
- Poslednji list prekriti pek papirom i blago opteretiti nekim poslužavnikom, na koji možete staviti knjige ili mleko u tetrapaku.
- Kada se dobro rashladi i stegne, seći na štanglice.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne jafa oblande
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -