Posne jafa oblande se pripremaju na sledeći način:
Potrebno je nekoliko sati ranije ili dan ranije, narandže dobro oprati, osušiti pa jednu oguliti a drugu ostaviti sa korom (samo odstraniti onaj deo gde je peteljka i ako ima nekih flekica na kori).
Ostaviti ih u zamrzivaču.
Tako zamrznute narendati na krupnoj strani trenice – najlakše ćete to uraditi ako na ruke navučete rukavice.
U šerpu staviti mleko, margarin, šećer i čokoladu i staviti na šporet da se greje.
Kad proključa, skloniti sa vatre i odmah u vruće staviti narendane narandže, keks i orahe.
Dobro promešati i odmah filovati oblatne.
Poslednji list prekriti pek papirom i blago opteretiti nekim poslužavnikom, na koji možete staviti knjige ili mleko u tetrapaku.
Kada se dobro rashladi i stegne, seći na štanglice.
Sastojci za posni pirinač na sicilijanski način:
400 g pirinča,
1 glavica crnog luka,
2 limuna,
200 ml belog vina,
80 g maslinki,
4 velika zrela paradajza,
pola kafene kašike majorana,
2 usoljena inćuna,
5 listova bosiljka,
1 sušena papričica,
1 kašika sirćeta,
maslinovo ulje,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više