Posne jafa oblande se pripremaju na sledeći način:
Potrebno je nekoliko sati ranije ili dan ranije, narandže dobro oprati, osušiti pa jednu oguliti a drugu ostaviti sa korom (samo odstraniti onaj deo gde je peteljka i ako ima nekih flekica na kori).
Ostaviti ih u zamrzivaču.
Tako zamrznute narendati na krupnoj strani trenice – najlakše ćete to uraditi ako na ruke navučete rukavice.
U šerpu staviti mleko, margarin, šećer i čokoladu i staviti na šporet da se greje.
Kad proključa, skloniti sa vatre i odmah u vruće staviti narendane narandže, keks i orahe.
Dobro promešati i odmah filovati oblatne.
Poslednji list prekriti pek papirom i blago opteretiti nekim poslužavnikom, na koji možete staviti knjige ili mleko u tetrapaku.
Kada se dobro rashladi i stegne, seći na štanglice.
Sastojci za posnu štrudlu na vodi:
1 kg brašna,
1 pakovanje kvasca,
pekmez,
1 vanilin šećer,
1 kafena kašika soli,
prstohvat ili dva praška za pecivo,
1 limun,
voda,
šećer u prahu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više