Posne jafa oblande

1257
- Advertisement -

Posne jafa oblande

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne jafa oblande:

  • 2dl biljnog mleka,
  • 250g posnog margarina,
  • 300g šećera,
  • 100g čokolade,
  • 2 narandže (zamrznute),
  • 400g posnog mlevenog keksa,
  • 250g mlevenih oraha.

Posne jafa oblande se pripremaju na sledeći način:

  1. Potrebno je nekoliko sati ranije ili dan ranije, narandže dobro oprati, osušiti pa jednu oguliti a drugu ostaviti sa korom (samo odstraniti onaj deo gde je peteljka i ako ima nekih flekica na kori).
  2. Ostaviti ih u zamrzivaču.
  3. Tako zamrznute narendati na krupnoj strani trenice – najlakše ćete to uraditi ako na ruke navučete rukavice.
  4. U šerpu staviti mleko, margarin, šećer i čokoladu i staviti na šporet da se greje.
  5. Kad proključa, skloniti sa vatre i odmah u vruće staviti narendane narandže, keks i orahe.
  6. Dobro promešati i odmah filovati oblatne.
  7. Poslednji list prekriti pek papirom i blago opteretiti nekim poslužavnikom, na koji možete staviti knjige ili mleko u tetrapaku.
  8. Kada se dobro rashladi i stegne, seći na štanglice.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne jafa oblande
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
- Advertisement -