- Advertisement -
Sastojci za posne oblande sa čokoladom:
- 500 g šećera,
- 5 dl vode,
- 100 g posne čokolade,
- 1 margarin,
- 1 vanilin šećer,
- 4 kašike brašna,
- narendana kora pomorandže,
- 1 pakovanje oblandi.
Posne oblande sa čokoladom se pripremaju na sledeći način:
- U decilitar hladne vode dodati brašno i vanilin šećer, pa dobro izmešati.
- Šećer sipati u šerpu i istopiti tako da se karamelizuje, a da ne izgori.
- Skloniti sa vatre i dodati 4 dl vode, margarin i čokoladu, pa mešati na tihoj vatri dok ne provri.
- U to ukuvati pripremljeno brašno i vanilin šećer, pa kuvati tri minuta.
- Dodati dobro opranu i narendanu koru od pomorandže, koju ste sitno iseckali.
- Pustiti fil da se skroz ohladi i počne da se steže, pa ga dobro izmešati.
- Oblande ravnomerno filovati, pa ih malo pritisnuti nečim teškim da se bolje slepe.
- Kad se stegnu seći ih i poslužiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 116 Review(s)
Posne oblande sa čokoladom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -