Posne oblande sa čokoladom

Posne oblande sa čokoladom

Advertisement

Sastojci za posne oblande sa čokoladom:

  • 500 g šećera,
  • 5 dl vode,
  • 100 g posne čokolade,
  • 1 margarin,
  • 1 vanilin šećer,
  • 4 kašike brašna,
  • narendana kora pomorandže,
  • 1 pakovanje oblandi.

Posne oblande sa čokoladom se pripremaju na sledeći način:

  1. U decilitar hladne vode dodati brašno i vanilin šećer, pa dobro izmešati.
  2. Šećer sipati u šerpu i istopiti tako da se karamelizuje, a da ne izgori.
  3. Skloniti sa vatre i dodati 4 dl vode, margarin i čokoladu, pa mešati na tihoj vatri dok ne provri.
  4. U to ukuvati pripremljeno brašno i vanilin šećer, pa kuvati tri minuta.
  5. Dodati dobro opranu i narendanu koru od pomorandže, koju ste sitno iseckali.
  6. Pustiti fil da se skroz ohladi i počne da se steže, pa ga dobro izmešati.
  7. Oblande ravnomerno filovati, pa ih malo pritisnuti nečim teškim da se bolje slepe.
  8. Kad se stegnu seći ih i poslužiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne oblande sa čokoladom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 125 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares