Solunske štanglice

Solunske štanglice

Advertisement

Sastojci za solunske štanglice:

  • 1/2 kg šećera,
  • sok od 1 limuna,
  • sok od 4 pomorandže,
  • 1 kg jabuka,
  • strugana kora od 1 pomorandže,
  • 250 g badema,
  • 2 table oblande.

Solunske štanglice se pripremaju na sledeći način:

  1. Prokuvati 1/2 kg šećera, sok od 1 limuna i sok od 4 pomorandže.
  2. Očistiti 1 kg jabuka, istrugati ih, ocediti sok i kuvati sa šećerom.
  3. Dodati struganu koru od 1 pomorandže i 250 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema.
  4. Kada sok ispari rastanjiti masu na jednoj većoj kori oblande, prekriti drugom korom oblande, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti na hladnom mestu.
  5. Sutradan seći štanglice kvaseći nož u toploj vodi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Solunske štanglice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 16 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares