- Advertisement -
Sastojci za solunske štanglice:
- 1/2 kg šećera,
- sok od 1 limuna,
- sok od 4 pomorandže,
- 1 kg jabuka,
- strugana kora od 1 pomorandže,
- 250 g badema,
- 2 table oblande.
Solunske štanglice se pripremaju na sledeći način:
- Prokuvati 1/2 kg šećera, sok od 1 limuna i sok od 4 pomorandže.
- Očistiti 1 kg jabuka, istrugati ih, ocediti sok i kuvati sa šećerom.
- Dodati struganu koru od 1 pomorandže i 250 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema.
- Kada sok ispari rastanjiti masu na jednoj većoj kori oblande, prekriti drugom korom oblande, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti na hladnom mestu.
- Sutradan seći štanglice kvaseći nož u toploj vodi.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Solunske štanglice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -