- Advertisement -
Sastojci za posne štanglice od lešnika:
- 250 g šećera,
- 100 g suvog grožđa,
- sok od 1/2 limuna,
- 100 g čokolade,
- 250 g mlevenih lešnika,
- 100 g smokvi,
- 250 g južnog voća (ananas, banane, urma),
- slatko (od šljiva ili od grožđa).
Posne štanglice od lešnika se pripremaju na sledeći način:
- Šećer staviti u šerpu, naliti vode da ogrezne i skuvati kao za slatko.
- U ukuvani sirup dodati mlevene lešnike, suvo grožđe, limunov sok i sitno seckane smokve.
- Sve pomešati sa sirupom i dalje kuvati na vatri.
- Dasku posuti šećerom i na nju izručiti masu.
- Masu podeliti na dva dela i rastanjiti na pola prsta debljine.
- Kada se masa ohladi, jedan deo premazati sokom od slatka, pa onda premazati sledećim filom: 250 gr južnog voća iseckati na rezance i ravnomerno naneti po testu. Drugi deo mase staviti preko fila, pa testo preliti rastopljenom čokoladom.
- Iseći na štanglice.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne štanglice od lešnika sa smokvama i suvim grožđem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -