Posne štanglice od lešnika se pripremaju na sledeći način:
Šećer staviti u šerpu, naliti vode da ogrezne i skuvati kao za slatko.
U ukuvani sirup dodati mlevene lešnike, suvo grožđe, limunov sok i sitno seckane smokve.
Sve pomešati sa sirupom i dalje kuvati na vatri.
Dasku posuti šećerom i na nju izručiti masu.
Masu podeliti na dva dela i rastanjiti na pola prsta debljine.
Kada se masa ohladi, jedan deo premazati sokom od slatka, pa onda premazati sledećim filom: 250 gr južnog voća iseckati na rezance i ravnomerno naneti po testu. Drugi deo mase staviti preko fila, pa testo preliti rastopljenom čokoladom.
Iseći na štanglice.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne štanglice od lešnika sa smokvama i suvim grožđem
Sastojci za posnu salatu od pečenih paprika i crnog luka:
3 crvene paprike,
2 crnog luka,
2 kašike balzamičnog sirćeta,
so po ukusu,
biber po ukusu,
svež peršun za posipanje (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više