- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa krompirom:
- 800 g kora za gibanicu,
- 2 dl ulja,
- 3 glavice crnog luka,
- 1,5 kg krompira,
- 2 dl vode,
- biber,
- so.
Posna pita sa krompirom se priprema na sledeći način:
- Oljuštite krompir i istružite ga koristeći rende.
- Na delu ulja propržite sitno seckan luk pa ga pomešajte sa krompirom.
- Posolite, pobiberite i opet izmešajte.
- Podmažite pleh i uključite pećnicu na 220 stepeni C.
- Uzimajte jednu po jednu koru, prskajte je uljem, premazujte nadevom od krompira i luka, savijajte u rolnu i spuštajte u pleh.
- Složenu pitu pecite oko 10 minuta pa smanjite temperaturu na 200 stepeni C i pecite još oko pola sata.
- Vrelu pitu prelijte mešavinom ulja i proključale vode.
- Vratite u pećnicu da upije tečnost, zatim izvadite, prekrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohladi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 32 Review(s)
Posna pita sa krompirom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -