Posna pita sa krompirom

Posna pita sa krompirom

Advertisement

Sastojci za posnu pitu sa krompirom:

  • 800 g kora za gibanicu,
  • 2 dl ulja,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 1,5 kg krompira,
  • 2 dl vode,
  • biber,
  • so.

Posna pita sa krompirom se priprema na sledeći način:

  1. Oljuštite krompir i istružite ga koristeći rende.
  2. Na delu ulja propržite sitno seckan luk pa ga pomešajte sa krompirom.
  3. Posolite, pobiberite i opet izmešajte.
  4. Podmažite pleh i uključite pećnicu na 220 stepeni C.
  5. Uzimajte jednu po jednu koru, prskajte je uljem, premazujte nadevom od krompira i luka, savijajte u rolnu i spuštajte u pleh.
  6. Složenu pitu pecite oko 10 minuta pa smanjite temperaturu na 200 stepeni C i pecite još oko pola sata.
  7. Vrelu pitu prelijte mešavinom ulja i proključale vode.
  8. Vratite u pećnicu da upije tečnost, zatim izvadite, prekrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohladi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa krompirom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 29 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares