Posna pita lučara

Posna pita lučara

Advertisement

Sastojci za posnu pitu lučaru:

  • 750 g kora za gibanicu,
  • 5 strukova praziluka srednje veličine,
  • 1 šolja pirinča,
  • 1 šolja ulja,
  • 1 šolja kisele vode,
  • vegeta,
  • biber,
  • susam,
  • so.

Posna pita lučara se priprema na sledeći način:

  1. Očistite praziluk i sitno iseckajte beli deo strukova.
  2. Propržite na ulju, malo posolite i pospite vegetom.
  3. Pirinač skuvajte, prelijte hladnom vodom, ocedite pa dodajte praziluk.
  4. Malo pobiberite i promešajte.
  5. Svaku koru poprskajte kiselom vodom i premažite nadevom po celoj površini.
  6. Ređajte kore u tepsiju premazanu uljem tako da budu više zgužvane nego prave.
  7. Poslednju koru nemojte mazati nadevom, samo je poprskajte mešavinom ulja i kisele vode.
  8. Stavite pitu u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita lučara
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 11 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares