- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu lučaru:
- 750 g kora za gibanicu,
- 5 strukova praziluka srednje veličine,
- 1 šolja pirinča,
- 1 šolja ulja,
- 1 šolja kisele vode,
- vegeta,
- biber,
- susam,
- so.
Posna pita lučara se priprema na sledeći način:
- Očistite praziluk i sitno iseckajte beli deo strukova.
- Propržite na ulju, malo posolite i pospite vegetom.
- Pirinač skuvajte, prelijte hladnom vodom, ocedite pa dodajte praziluk.
- Malo pobiberite i promešajte.
- Svaku koru poprskajte kiselom vodom i premažite nadevom po celoj površini.
- Ređajte kore u tepsiju premazanu uljem tako da budu više zgužvane nego prave.
- Poslednju koru nemojte mazati nadevom, samo je poprskajte mešavinom ulja i kisele vode.
- Stavite pitu u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 11 Review(s)
Posna pita lučara
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -