- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa crvenim lukom i paradajzom:
- 2 šolje brašna,
- 1/2 šolje vode,
- 3 crvena luka,
- 3 paradajza,
- maslinovo ulje,
- so i biber,
- sveži bosiljak ili origano,
- posni veganski sir.
Posna pita sa crvenim lukom i paradajzom se priprema na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo dok ne postane glatko i kompaktno. Pokrijte testo krpom i ostavite da odstoji dok pripremate fil.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crveni luk i pržite ga dok ne postane mekan i staklast.
- Dodajte iseckane paradajze u tiganj sa lukom. Dinstajte sve zajedno dok paradajz ne omekša i dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Začinite solju, biberom i dodajte sveži bosiljak ili origano po ukusu.
- Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
- Podelite testo na dva dela. Razvucite jedan deo testa na veličinu vašeg pleha, a zatim ga stavite u podmazan pleh.
- Rasporedite pripremljeni fil preko testa. Po želji dodajte posni veganski sir preko fila.
- Razvucite drugi deo testa i stavite ga preko fila. Pritisnite ivice testa kako biste zatvorili pitu.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
- Izvadite pitu iz rerne i ostavite je da se malo ohladi pre sečenja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pita sa crvenim lukom i paradajzom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -