Posna pita sa crvenim lukom i paradajzom

70
- Advertisement -

Posna pita sa crvenim lukom i paradajzom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu sa crvenim lukom i paradajzom:

  • 2 šolje brašna,
  • 1/2 šolje vode,
  • 3 crvena luka,
  • 3 paradajza,
  • maslinovo ulje,
  • so i biber,
  • sveži bosiljak ili origano,
  • posni veganski sir.

Posna pita sa crvenim lukom i paradajzom se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo dok ne postane glatko i kompaktno. Pokrijte testo krpom i ostavite da odstoji dok pripremate fil.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crveni luk i pržite ga dok ne postane mekan i staklast.
  3. Dodajte iseckane paradajze u tiganj sa lukom. Dinstajte sve zajedno dok paradajz ne omekša i dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Začinite solju, biberom i dodajte sveži bosiljak ili origano po ukusu.
  4. Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
  5. Podelite testo na dva dela. Razvucite jedan deo testa na veličinu vašeg pleha, a zatim ga stavite u podmazan pleh.
  6. Rasporedite pripremljeni fil preko testa. Po želji dodajte posni veganski sir preko fila.
  7. Razvucite drugi deo testa i stavite ga preko fila. Pritisnite ivice testa kako biste zatvorili pitu.
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
  9. Izvadite pitu iz rerne i ostavite je da se malo ohladi pre sečenja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa crvenim lukom i paradajzom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -