Posna čokoladna torta sa rumom

Čokoladna torta

Advertisement

Sastojci za posnu čokoladnu tortu:

  • 450 g mlevenog posnog keksa,
  • strugana kora jednog limuna,
  • kašičica ruma,
  • 150 g crne čokolade za kuvanje,
  • 200 g margarina,
  • 150 g šećera u prahu,
  • kašika kakaoa ili šećera u prahu za dekoraciju.

Posna čokoladna torta se priprema na sledeći način:

  1. U posudu sipati mleveni keks, struganu koru limuna, rum, 100 g otopljene čokolade i umućeni margarin sa prah šećerom.
  2. Sve dobro izmešati, a zatim izliti u okrugao kalup za torte, obložen papirom za pečenje.
  3. Tortu ostaviti na hladnom do sutradan da se dobro stegne.
  4. Čokoladnu tortu pažljivo izručiti iz kalupa na tacnu, skinuti papir, posuti preko kakao i preostalu narendanu čokoladu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čokoladna torta sa rumom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares