- Advertisement -
Sastojci za posnu čokoladnu tortu:
- 450 g mlevenog posnog keksa,
- strugana kora jednog limuna,
- kašičica ruma,
- 150 g crne čokolade za kuvanje,
- 200 g margarina,
- 150 g šećera u prahu,
- kašika kakaoa ili šećera u prahu za dekoraciju.
Posna čokoladna torta se priprema na sledeći način:
- U posudu sipati mleveni keks, struganu koru limuna, rum, 100 g otopljene čokolade i umućeni margarin sa prah šećerom.
- Sve dobro izmešati, a zatim izliti u okrugao kalup za torte, obložen papirom za pečenje.
- Tortu ostaviti na hladnom do sutradan da se dobro stegne.
- Čokoladnu tortu pažljivo izručiti iz kalupa na tacnu, skinuti papir, posuti preko kakao i preostalu narendanu čokoladu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna čokoladna torta sa rumom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -