Posna Moskva šnit torta

Posna Moskva šnit torta recept

Advertisement

Sastojci za posnu Moskva šnit tortu:

Sastojci za jednu koru:

  • 2 male šoljice (od o,7 dl.) šećera,
  • 2 šoljice kisele vode,
  • 1 šoljica ulja,
  • 1 kašika meda,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 2 kašike kakao praha,
  • 5 kašika mlevenih oraha,
  • 250 g brašna.

Za prvi fil:

  • 1,3 l soka od ananasa,
  • 250 g pudinga od vanile,
  • 10 kašika šećera,
  • 2 dl soka od ananasa iz konzerve,
  • 250 g margarina,
  • 150 g prah šećera.

Za drugi fil:

  • 500 ml posne slatke pavlake.

Potrebno je i sledeće:

  • 300 g višanja,
    1 konzerva ananasa.

Posna Moskva šnit torta se priprema na sledeći način:

  1. Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni C 20 min (pleh 23×33).
  2. Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se kore ohlade preseći ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.
  3. Za prvi fil staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil.
  4. Kad se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom.
  5. Za drugi fil izmutiti posnu slatku pavlaku.
  6. Višnje staviti u cediljku da se ocede.
  7. Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati prvim filom, poredjati ananas, pa premazati slatku pavlaku.
  8. Staviti drugu koru, poprskati je, zatim naneti prvi fil, poredjati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora.
  9. Celu tortu premazati sa prvim filom, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.
  10. Torta je dosta”visoka”. Možete koru praviti i u većem plehu (npr. 38×26 ispadne 3 kore), ali ih onda nemojte presecati na pola.

Autor: Maja Černjev

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna Moskva šnit torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 67 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares