Posna Moskva šnit torta se priprema na sledeći način:
Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni C 20 min (pleh 23×33).
Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se kore ohlade preseći ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.
Za prvi fil staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil.
Kad se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom.
Za drugi fil izmutiti posnu slatku pavlaku.
Višnje staviti u cediljku da se ocede.
Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati prvim filom, poredjati ananas, pa premazati slatku pavlaku.
Staviti drugu koru, poprskati je, zatim naneti prvi fil, poredjati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora.
Celu tortu premazati sa prvim filom, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.
Torta je dosta“visoka“. Možete koru praviti i u većem plehu (npr. 38×26 ispadne 3 kore), ali ih onda nemojte presecati na pola.
Sastojci za posnu pitu sa prazilukom i pirinčem:
500 g kora za pitu,
10 strukova praziluka,
100 g pirinča,
ulje,
so,
vegeta,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više