Pire od tunjevine u limunu

Pire od tunjevine u limunu

Advertisement

Sastojci za pire od tunjevine u limunu:

  • 1 konzerva tunjevine,
  • 2 manje glavice crnog luka,
  • 90 g margarina,
  • so,
  • 1 kašičica soka od limuna,
  • 2 limuna srednje veličine,
  • masline za dekoraciju po želji.

Pire od tunjevine u limunu se priprema na sledeći način:

  1. Iscediti tunjevinu od ulja pa je staviti u seckalicu.
  2. Očistiti luk, iseći ga na manje delove i dodati tunjevini.
  3. U seckalicu dodati i posni margarin isečen na kockice, po ukusu soli i limunov sok, pa sve izmiksati da se dobija masa slična pireu ili pašteti.
  4. Limun dobro oprati, iseći mu vrh sa jedne strane, ali malo deblje i iscediti što je moguće više soka.
  5. Kašičicom puniti limunove, zatvoriti ih vrhom koji je ostao, staviti ih na tanjir i do služenja držati u frižideru.
  6. Pred samo služenje izvaditi limunove iz frižidera, otkloniti im vrh i oštrim nožem na drvenoj dasci iseći fete.
  7. Složiti ih na tanjir i poslužiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pire od tunjevine u limunu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 17 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares