- Advertisement -
Sastojci za pire od tunjevine u limunu:
- 1 konzerva tunjevine,
- 2 manje glavice crnog luka,
- 90 g margarina,
- so,
- 1 kašičica soka od limuna,
- 2 limuna srednje veličine,
- masline za dekoraciju po želji.
Pire od tunjevine u limunu se priprema na sledeći način:
- Iscediti tunjevinu od ulja pa je staviti u seckalicu.
- Očistiti luk, iseći ga na manje delove i dodati tunjevini.
- U seckalicu dodati i posni margarin isečen na kockice, po ukusu soli i limunov sok, pa sve izmiksati da se dobija masa slična pireu ili pašteti.
- Limun dobro oprati, iseći mu vrh sa jedne strane, ali malo deblje i iscediti što je moguće više soka.
- Kašičicom puniti limunove, zatvoriti ih vrhom koji je ostao, staviti ih na tanjir i do služenja držati u frižideru.
- Pred samo služenje izvaditi limunove iz frižidera, otkloniti im vrh i oštrim nožem na drvenoj dasci iseći fete.
- Složiti ih na tanjir i poslužiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pire od tunjevine u limunu
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -