- Advertisement -
Sastojci za pržene lignje:
- 1 kg lignji,
- brašno,
- ulje,
- so.
Pržene lignje se pripremaju na sledeći način:
- Lignje očistite, ogulite, operite i nasecite na kolutove.
- Stavite na čistu kuhinjsku krpu da se ocede i prosuše.
- Lignje uvaljajte u brašno, protresite da spadne višak i ubacujte u veoma zagrejano duboko ulje.
- Pržite lignje dok ne dobiju lepu, rumenu boju, vadite ih i ređajte na salvetu da se ocedi višak ulja.
- Posolite i služite vruće, uz prženi krompir i svežu salatu.
Saveti za pripremu prženih lignji:
- Lignje uvek pržite otklopljene da bi dobile lepu, hrskavu koricu.
- Nemojte ih mešati i okretati previše, da im ne bi spala korica od brašna.
- Ne štedite ulje, mora biti veoma vrelo i duboko.
- Budite spremni da posle svakog prženja lignji oribate kuhinju jer nevidjeno prskaju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pržene lignje
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -