Krompir punjen plodovima mora se priprema na sledeći način:
Krompire skuvajte u ljusci, pa kad se prohlade, zasecite ih odozgo tako da napravite oblik krsta.
Vodite računa da zasečete dovoljno duboko da možete da ih punite.
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk i paradajz, pa kad se ukrčka, dodajte morske plodove i nastavite da dinstate još dvadesetak minuta sve zajedno.
Vruć krompir punite sosom s morskim plodovima i prelijte limunovim sokom.
Sastojci za posne pljeskavice od ovsenih, ječmenih i raženih pahuljica:1 glavica luka,4 x šolja (1.5 dl) pahuljica,1 posna kocka za supu ili kašika suvog začina,3-4 čena belog luka,4 dl vode,1 kašika sitne crvene paprike.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više