Krompir punjen plodovima mora se priprema na sledeći način:
Krompire skuvajte u ljusci, pa kad se prohlade, zasecite ih odozgo tako da napravite oblik krsta.
Vodite računa da zasečete dovoljno duboko da možete da ih punite.
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani beli luk i paradajz, pa kad se ukrčka, dodajte morske plodove i nastavite da dinstate još dvadesetak minuta sve zajedno.
Vruć krompir punite sosom s morskim plodovima i prelijte limunovim sokom.
Sastojci za posnu klin čorbu:
glavica crvenog luka,
malo ulja,
kašika brašna,
1/2 veze peršuna,
1 l bujona od povrća,
1/2 kašičice aleve paprike,
krutoni,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više