Pržena kečiga

27

Pržena kečiga

- Advertisement -

Sastojci za prženu kečigu:

  • 2-3 kečige,
  • 1 limun,
  • 10 crnih maslinki,
  • 1/2 veze svežih listova peršuna,
  • brašno,
  • so,
  • ulje.

Pržena kečiga se priprema na sledeći način:

  1. Kečigu posuti solju i sirćetom, dobro istrljati skidajući površinski, sluzavi sloj kože sa ribe, a zatim oprati pod mlazom hladne vode i očistiti iznutrice na uobičajen način, vadeći belu žilu duž kičme.
  2. Pripremljenu kečigu uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju, dok sa svih strana ne dobije zlatnožutu boju.
  3. Izvaditi na salvetu da se ocedi suvišna masnoća.
  4. Prženu ribu iseći na komade, pa je zatim složiti na tanjir i dekorisati maslinkama i posuti peršunom.
Pržena kečiga
Ocenite