Kečigu posuti solju i sirćetom, dobro istrljati skidajući površinski, sluzavi sloj kože sa ribe, a zatim oprati pod mlazom hladne vode i očistiti iznutrice na uobičajen način, vadeći belu žilu duž kičme.
Pripremljenu kečigu uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju, dok sa svih strana ne dobije zlatnožutu boju.
Izvaditi na salvetu da se ocedi suvišna masnoća.
Prženu ribu iseći na komade, pa je zatim složiti na tanjir i dekorisati maslinkama i posuti peršunom.
Sastojci za posne lazanje:
9 listova lazanje (možete naći posne kore za lazanje, bez jaja, u bolje snabdevenim prodavnicama, ako ne nađete, možete koristiti i debele kore za gibanicu ili pitu),
1 glavica crnog luka,
soja u ljuspicama,
2 šolje sosa od paradajza,
2 čena belog luka,
origano,
sojino mleko (ili voda u kojoj se kuvalo povrće),
ulje,
2 kašike brašna,
beli biber,
sir od soje (po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više