Pržena kečiga

Pržena kečiga

Advertisement

Sastojci za prženu kečigu:

  • 2-3 kečige,
  • 1 limun,
  • 10 crnih maslinki,
  • 1/2 veze svežih listova peršuna,
  • brašno,
  • so,
  • ulje.

Pržena kečiga se priprema na sledeći način:

  1. Kečigu posuti solju i sirćetom, dobro istrljati skidajući površinski, sluzavi sloj kože sa ribe, a zatim oprati pod mlazom hladne vode i očistiti iznutrice na uobičajen način, vadeći belu žilu duž kičme.
  2. Pripremljenu kečigu uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju, dok sa svih strana ne dobije zlatnožutu boju.
  3. Izvaditi na salvetu da se ocedi suvišna masnoća.
  4. Prženu ribu iseći na komade, pa je zatim složiti na tanjir i dekorisati maslinkama i posuti peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pržena kečiga
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 6 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares