Kečigu posuti solju i sirćetom, dobro istrljati skidajući površinski, sluzavi sloj kože sa ribe, a zatim oprati pod mlazom hladne vode i očistiti iznutrice na uobičajen način, vadeći belu žilu duž kičme.
Pripremljenu kečigu uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju, dok sa svih strana ne dobije zlatnožutu boju.
Izvaditi na salvetu da se ocedi suvišna masnoća.
Prženu ribu iseći na komade, pa je zatim složiti na tanjir i dekorisati maslinkama i posuti peršunom.
Sastojci za posnu doboš tortu:
150 g + 100 g šećera u prahu,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
200 g + 100 g šećera,
3 šoljice meda,
3 štangle čokolade,
šoljica kisele vode,
vanilin šećer,
1/2 kašičice sode bikarbone,
ekstrat od maline.