- Advertisement -
Sastojci za prženu kečigu:
- 2-3 kečige,
- 1 limun,
- 10 crnih maslinki,
- 1/2 veze svežih listova peršuna,
- brašno,
- so,
- ulje.
Pržena kečiga se priprema na sledeći način:
- Kečigu posuti solju i sirćetom, dobro istrljati skidajući površinski, sluzavi sloj kože sa ribe, a zatim oprati pod mlazom hladne vode i očistiti iznutrice na uobičajen način, vadeći belu žilu duž kičme.
- Pripremljenu kečigu uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju, dok sa svih strana ne dobije zlatnožutu boju.
- Izvaditi na salvetu da se ocedi suvišna masnoća.
- Prženu ribu iseći na komade, pa je zatim složiti na tanjir i dekorisati maslinkama i posuti peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pržena kečiga
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -