- Advertisement -
Sastojci za posne pogačice:
- po 100 g raženih, ovsenih, sojinih, pšeničnih i ječmenih pahuljica,
- kisela voda,
- crni luk (ili praziluk),
- beli luk,
- konzerva tunjevine,
- začini po izboru (so, biber, kurkuma, peršun, majčina dušica, senf, kečap…)
- povrće po izboru seckano na kockice (šargarepa, krompir, tikvice, keleraba, paprika, plavi paradajz, rotkva, blitva, spanać, sremuš…)
- brašno ili prezle.
Posne pogačice se pripremaju na sledeći način:
- Pahuljice preliti sa kiselom vodom ili sa običnom vodom sa praškom za pecivo i da odstoji.
- Za to vreme pripremiti povrće i sve sastojke sjediniti.
- Smesu staviti u frižider 1h i sa brašnom ili prezlama oblikovati u pravilne pogačice i pržiti sa obe strane dok ne porumene.
Recept poslala Ivanka Tucaković
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 30 Review(s)
Posne pogačice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -