- Advertisement -
Sastojci za dimljenu skušu sa ćuftama od pasulja:
- 2 dimljene skuše,
- 200 g pasulja,
- 1 kriška hleba,
- 1 kg crnog luka,
- dvopek,
- 200 ml belog vina,
- peršun,
- ulje,
- so,
- mleveni biber.
Dimljena skuša sa ćuftama od pasulja se priprema na sledeći način:
- U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo iseckani crni luk. Posolimo i mešamo.
- U sud sa parčadima hleba dodamo oko 150 ml vrele vode.
- Iseckani peršun stavimo u veći dublji sud, dodamo prethodno skuvani i proceđeni pasulj, isečenu parčad hleba i jednu kašiku prženog luka.
- Posolimo, pobiberimo i miksamo u blenderu.
- Oklagijom izmrvimo 2 parčeta dvopeka i dodamo u sud u koji smo presuli sadržaj blendera.
- U nauljeni keramički sud sipamo isprženi luk i rasporedimo očišćene i na parčad isečene dimljene skuše.
- Od smese iz dubokog suda formiramo ćufte, koje ređamo u keramički sud.
- Nalijemo 150 ml vode, belo vino i zatvorimo aluminijumskom folijom.
- Pečemo 30 minuta na 220 stepeni.
- Parčad skuše stepenasto ređamo na činiju, a na drugu stranu stavimo ćufte od pasulja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 16 Review(s)
Dimljena skuša sa ćuftama od pasulja
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -