Dimljena skuša sa ćuftama od pasulja

Dimljena skuša sa ćuftama od pasulja

Advertisement

Sastojci za dimljenu skušu sa ćuftama od pasulja:

  • 2 dimljene skuše,
  • 200 g pasulja,
  • 1 kriška hleba,
  • 1 kg crnog luka,
  • dvopek,
  • 200 ml belog vina,
  • peršun,
  • ulje,
  • so,
  • mleveni biber.

Dimljena skuša sa ćuftama od pasulja se priprema na sledeći način:

  1. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo iseckani crni luk. Posolimo i mešamo.
  2. U sud sa parčadima hleba dodamo oko 150 ml vrele vode.
  3. Iseckani peršun stavimo u veći dublji sud, dodamo prethodno skuvani i proceđeni pasulj, isečenu parčad hleba i jednu kašiku prženog luka.
  4. Posolimo, pobiberimo i miksamo u blenderu.
  5. Oklagijom izmrvimo 2 parčeta dvopeka i dodamo u sud u koji smo presuli sadržaj blendera.
  6. U nauljeni keramički sud sipamo isprženi luk i rasporedimo očišćene i na parčad isečene dimljene skuše.
  7. Od smese iz dubokog suda formiramo ćufte, koje ređamo u keramički sud.
  8. Nalijemo 150 ml vode, belo vino i zatvorimo aluminijumskom folijom.
  9. Pečemo 30 minuta na 220 stepeni.
  10. Parčad skuše stepenasto ređamo na činiju, a na drugu stranu stavimo ćufte od pasulja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Dimljena skuša sa ćuftama od pasulja
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 13 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares