Napitak od jabuke i cimeta se priprema na sledeći način:
Jabuke operite, isecite na tanke kriške i stavite u bocu zajedno sa cimetom.
Prelijte sve vodom i ostavite preko noći.
Napitak popijte u roku od jednog dana, a jabuke i cimet možete koristiti tri dana za isti napitak.
Ovo će vam pomoći u detoksikaciji i mršavljenju, a takođe će vam dati i neophodnu energiju.
Jabuka
Jabuka je oduvek važila za lekovito voće. Pojedine vrste jabuke sadrže jod i to desetak puta više nego banane ili kajsije, što uz sadržaj C vitamina može biti od posebnog značaja u sprečavanju nastanka bolesti štitne žlezde. Sveža jabuka, uzeta na prazan stomak, omogućava organizmu da brzo, u roku od dvadesetak minuta, upije iz nje hranljive i lekovite sastojke. Više o jabukama…
Cimet
Među začinima koji istinski daje posebnu aromu i miris cimet (Cinnamomum verum) zauzima jedinstveno mesto. Da je poseban pokazuju i rukopisi na sanskritu napisani 2.800. godine pre Hrista. Cimet je zasigurno jedan od najstarijih začina za koji su znali i stari Kinezi, Egipćani i Feničani. Više o cimetu…
Sastojci za posnu paradajz čorbu na vodi:
glavica crnog luka,
veza zeleni,
200 ml. paradajz pirea,
šolja pirinča,
bosiljak,
origano,
kašičica soli,
kašičica šećera.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više