Suva baklava

Suva baklava

Advertisement

Sastojci za suvu baklavu:

  • 500 g kora za baklavu,
  • 1 šolja susamovog ulja,
  • 5-10 kašika šećera,
  • 15-20 kašika mlevenih oraha,
  • 1 šolja šećera u prahu.

Suva baklava se priprema na sledeći način:

  1. Na ravnu radnu površinu staviti jednu koru, namazati mešavinom ulja i vode, preko staviti drugu koru, namazati istom mešavinom i isto ponoviti sa trećom korom.
  2. Na polovinu površine treće kore, ravnomerno naneti mlevene orahe.
  3. Posuti šećerom i pažljivo urolati.
  4. Rolnu staviti u uljem namazan pleh za pečenje.
  5. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
  6. Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok gornji sloj ne dobije zlatnožutu boju.
  7. Izvaditi, prohladiti, iseći na komade i obilato uvaljati u šećer u prahu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Suva baklava
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 17 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares