Na ravnu radnu površinu staviti jednu koru, namazati mešavinom ulja i vode, preko staviti drugu koru, namazati istom mešavinom i isto ponoviti sa trećom korom.
Na polovinu površine treće kore, ravnomerno naneti mlevene orahe.
Posuti šećerom i pažljivo urolati.
Rolnu staviti u uljem namazan pleh za pečenje.
Ponavljati postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok gornji sloj ne dobije zlatnožutu boju.
Izvaditi, prohladiti, iseći na komade i obilato uvaljati u šećer u prahu.
Sastojci za posni zlatiborski kačamak:
200 g belog kukuruznog brašna,
100 g heljdinog brašna,
2 veze samoniklog zelja,
150 g spanaća,
kašičica začina,
kašika marinade (beli luk i peršun u ulju),
kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg),
so,
biber,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više