Sastojak: žuti šećer
Posni voćni kolač sa tofu sirom
Sastojci za posni voćni kolač sa tofu sirom:
400 g tofu sira,
75 g smeđeg šećera,
pola kašičice ekstrakta vanile,
125 g posnog margarina,
rendana limunova korica,
40 g kukuruznog skroba (gustina),
100 g smrznutog bobičastog voća.
Posna torta od čokolade
Sastojci za posnu tortu od čokolade:
Za koru:
300 g smeđeg šećera,
250 g posnog margarina,
300 g pirovog brašna,
40 g sojinog brašna,
60 g kakao praha,
300 ml sojinog mleka,
1/2 kašičice ekstrakta vanile,
kesica praška za pecivo.
Za krem:
750 ml sojine pavlake,
450 g posne crne čokolade,
80 g smeđeg šećera,
1/2 kašičice ekstrakta vanile.
Posni čokoladni mus
Sastojci za Posni čokoladni mus:
265 grama crne (posne) čokolade sa što većim procentom kakaa,
šolja vode,
4 kašike žutog šećera.
Posna kokos fantazija
Sastojci za posnu kokos fantaziju:
1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel,
250 g kokosovog brašna,
180 g brašna,
5 manjih zrelih banana,
60 g kukuruznog skrobnog brašna,
130 g običnog šećera,
250 g žutog šećera (za karamel),
1 kašičica rendane kore od limuna,
20 g posnog margarina.
Posni kakao sladoled
Sastojci za posni kakao sladoled:
2 šolje sojinog mleka,
2 dl krema od soje,
½ šolje žutog šećera,
3 pune kašike kakaoa,
¼ šolje kokosovog ulja,
2 kašičice ekstrakta vanile,
2 kašičice kuzua.
Rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom
Sastojci za rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom:
2 čaše (2,5dl) finog kukuruznog brašna,
1 čaša heljdinog brašna,
1 čaša žutog šećera,
1 čaša mlevenog maka,
1 kesica vanilin šećera,
1 kesica praška za pecivo,
½ čaše ulja,
3 čaše kisele vode,
1 banana,
1 kašičica mlevenog đumbira,
1 kašičica mlevenog cimeta.
Testenina sa somovinom i keljom
Sastojci za testeninu sa somovinom i keljom:
4 fileta somovine (po 150 g),
2-3 kašike soka od limete,
krupna morska so,
krupnije mleven biber,
manja glavica kelja,
kašičica ulja,
500 g testenine bez jaja.
Posni biskviti sa vanilom
Sastojci za posne biskvite sa vanilom: 300 g brašna, 100 g posnog margarina, 1 štapić vanile, 2 ravne kašičice praška za pecivo, 1 kesica vanilin-šećera, 150 g žutog šećera, so
Aromatične kruške
Za aromatične kruške potrebno je: 3 kruške,
2 karanfilića,
1 kašičica cimeta,
pola kašičice muskantnog oraha,
2 kašike margarina,
1,5 dl soka od pomorandže,
4 kašike žutog šećera
Aromatična marinada za ribu
Potrebno je:
2 dl soka od ceđene pomorandže,
1 kašičica crnog čaja,
1 kašičica žutog šećera.
Priprema:
Sok od pomorandže sipajte u posudu za kuvanje i sačekajte da provri,...