- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu od pomorandžine kore:
- kore od 6 pomorandži,
- 300 g posnog mlevenog keksa,
- 300 g šećera,
- 150 g suvog grožđa.
Za ukrašavanje:
- 2 kesice posnog šlaga.
Posna torta od pomorandžine kore se priprema na sledeći način:
- Narandžine kore držati u hladnoj vodi nekoliko sati.
- Zatim naliti svežu vodu pa kuvati kore dok ne omekšaju.
- Prohlađene kore samleti na mašini za meso pa pomešati sa mlevenim keksom, šećerom i suvim grožđem koje je stajalo u toploj vodi u kojoj su se kuvale narandžine kore.
- Masu oblikovati rukama i premazati ulupanim šlagom.
- Do služenja držati u frižideru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna torta od pomorandžine kore
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -