Posna torta od pomorandžine kore

229

Posna torta od narandžine kore

Sastojci za posnu tortu od pomorandžine kore:

  • kore od 6 pomorandži,
  • 300 g posnog mlevenog keksa,
  • 300 g šećera,
  • 150 g suvog grožđa.

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice posnog šlaga.

Posna torta od pomorandžine kore se priprema na sledeći način:

  1. Narandžine kore držati u hladnoj vodi nekoliko sati.
  2. Zatim naliti svežu vodu pa kuvati kore dok ne omekšaju.
  3. Prohlađene kore samleti na mašini za meso pa pomešati sa mlevenim keksom, šećerom i suvim grožđem koje je stajalo u toploj vodi u kojoj su se kuvale narandžine kore.
  4. Masu oblikovati rukama i premazati ulupanim šlagom.
  5. Do služenja držati u frižideru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta od pomorandžine kore
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)