- Advertisement -
Sastojci za posnu sirovu tortu:
Za koru:
- 200g pečenih oraha ili badema, lešnika,
- 100g svežih urmi prethodno na 15 minuta potopljenih u vodi,
- prstohvat soli.
Za fil:
- 300g indijskih oraha (potopljeni u vodi, na par sati),
- 2-3 kašike meda,
- 50ml otopljenog kokosovog ulja,
- sok od pola limuna,
- 100ml ceđene pomorandže,
- izrendana kora jedne pomorandže,
- 250g miks šumskog voća.
Posna sirova torta se priprema na sledeći način:
- Sve sastojke za koru sjediniti u blenderu.
- Sipati u kalup, staviti u frižider ili u zamrzivač da se stegne.
- Sve navedene sastojke za fil izblendati i polovinu fila sipati preko kore.
- Staviti u zamrzivač da se malo stegne.
- U ostatak belog fila dodati 250g malina, borovnica, jagoda, ili miks šumskog voća (svežih ili smrznutih).
- Sve izblendati i sipati preko belog fila.
- Vratiti u zamrzivač.
- Potrebno je da torta odstoji nekoliko sati u frižideru, kako bi se stegla, ili u zamrzivaču.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna sirova torta
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -