Sastojci za posnu tortu sa pomorandžom i čokoladom:
Za koru:
- Advertisement -
1 srednja pomorandza,
450 g brašna,
1 prašak za pecivo,
1 kašičica sode bikarbone,
50 g mlevenih oraha,
100 ml ulja,
5 dl gaziranog soka od pomorandže.
Za fil:
1 l gaziranog soka od pomorandze,
4 pudinga od vanile,
250 g šećera u prahu,
200 g posne čokolade,
1 margarin.
Za glazuru:
100 g posne čokolade,
5 kašika ulja.
Posna torta od pomorandže i čokolade se priprema na sledeći način:
Izrendati 1 pomorandžu, zatim dodati 450 g brašna, 150 g šećera, 1 prašak za pecivo, 1 kašičicu sode bikerbone, 50 g mlevenih oraha, 100 ml ulja, pa sjediniti ručno sve sa 5 dl gazirananog soka.
Podeliti i peći u dve kore, na 180 stepeni 12-15 min.
Staviti 8 dl gaziranog soka da provri, a u 2 dl gaziranog soka razmutiti 4 pudinga od vanile, skuvati puding i ohladiti.
Umutiti 1 margarin sa 250 g šećera u prahu i sjediniti sa ohladjenim pudingom.
200 g posne čokolade izrendati nakrupno i sjediniti sa filom.
Rastopiti 100 g posne čokolade sa 5 kasika ulja i preko svega preliti.
Sastojci za posne rum bombice:
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
250 g samlevenog keksa,
100 g mlevenih oraha,
kokosovo brašno,
malo ruma,
suvo grožđe ili lešnik.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više