- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu sa pomorandžom i čokoladom:
Za koru:
- 1 srednja pomorandza,
- 450 g brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 50 g mlevenih oraha,
- 100 ml ulja,
- 5 dl gaziranog soka od pomorandže.
Za fil:
- 1 l gaziranog soka od pomorandze,
- 4 pudinga od vanile,
- 250 g šećera u prahu,
- 200 g posne čokolade,
- 1 margarin.
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade,
- 5 kašika ulja.
Posna torta od pomorandže i čokolade se priprema na sledeći način:
- Izrendati 1 pomorandžu, zatim dodati 450 g brašna, 150 g šećera, 1 prašak za pecivo, 1 kašičicu sode bikerbone, 50 g mlevenih oraha, 100 ml ulja, pa sjediniti ručno sve sa 5 dl gazirananog soka.
- Podeliti i peći u dve kore, na 180 stepeni 12-15 min.
- Staviti 8 dl gaziranog soka da provri, a u 2 dl gaziranog soka razmutiti 4 pudinga od vanile, skuvati puding i ohladiti.
- Umutiti 1 margarin sa 250 g šećera u prahu i sjediniti sa ohladjenim pudingom.
- 200 g posne čokolade izrendati nakrupno i sjediniti sa filom.
- Rastopiti 100 g posne čokolade sa 5 kasika ulja i preko svega preliti.
Autor: Nataša
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna torta sa pomorandžom i čokoladom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -