Brusnicu oprati i izmiksati u blenderu sa 100 ml vode.
Toj smesi dodati sok od limuna i preostalu vodu.
Kad to sve izmešate napraviće vam se pena pa je potrebno da tu penu skinete, posudu pokrijete i ostavite na hladnom. Ne preporučuje se da stavite u frižider. Ostavite tako da stoji 24 sata.
Posle tog vremena kroz mokru gazu procedite sok od brusnice i kuvajte na osrednjoj temperaturi 15 minuta.
Pena će se redovno pojavljivati, pa je vi redovno skidajte.
Vruć sok nalite u vruće flaše, dobro zatvorite i umotajte u ćebe. Ostavite da ponovo stoji 24 sata.
Posle toga flaše sa sokom odložite na mračno i tamno mesto. Kad se sok načne obavezno ga držite u frižideru.
Sastojci za posni punjeni batat crnim pasuljem:
2 velika batata,
200 g kuvanog crnog pasulja (ili iz konzerve),
1 crvena paprika (iseckana),
1 crveni luk (sitno iseckan),
1 čen belog luka (sitno iseckan),
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašičica kumina,
so i biber po ukusu,
sok od limete (opciono),
sveži peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više