Bistri sok od jabuka se priprema na sledeći način:
Dobro operite jabuke, iseckajte na kocke pa ubacite u blender i sameljite.
Tako samlevene jabuke prebacite u veći sud, nalijte sa 6 litara vode, dodajte šećer i limuntus i dobro izmešajte da se sav šećer istopi.
Ostavite sok da odstoji 24 h, zatim ga procedite, najbolje kroz gazu i sipajte u čiste staklene flaše.
Flaše dobro začepite, a sok čuvajte u frižideru ili u drugoj veoma hladnoj prostoriji.
Tako pripremljen bistri sok od jabuka bi trebalo popiti u roku od 10 dana, jer ne sadrži konzervans, pa postoji mogućnost kvarenja ukoliko se čuva duže.
Sastojci za posni sos od sremuša:2 veze sremuša,1dl maslinovog ulja (može i više),1 kašičica soli,½ kašičice bibera,sok od jednog limuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više