Bistri sok od jabuka se priprema na sledeći način:
Dobro operite jabuke, iseckajte na kocke pa ubacite u blender i sameljite.
Tako samlevene jabuke prebacite u veći sud, nalijte sa 6 litara vode, dodajte šećer i limuntus i dobro izmešajte da se sav šećer istopi.
Ostavite sok da odstoji 24 h, zatim ga procedite, najbolje kroz gazu i sipajte u čiste staklene flaše.
Flaše dobro začepite, a sok čuvajte u frižideru ili u drugoj veoma hladnoj prostoriji.
Tako pripremljen bistri sok od jabuka bi trebalo popiti u roku od 10 dana, jer ne sadrži konzervans, pa postoji mogućnost kvarenja ukoliko se čuva duže.
Sastojci za posne carske mafine:
200g tofua,
1 crvena kisela paprika (srednja),
2 kisela krastavčića,
200g brašna,
1 kesica praška za pecivo,
100ml biljnog mleka (sojino, bademovo ili drugo po izboru),
50ml ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica sušenog origana ili drugog začina po izboru.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više