Domaći sirup za sok od aronije se priprema na sledeći način:
U veliku šerpu stavite vodu i šećer da provri, dodajte oprane i očišćene bobice aronije pa pustite da ponovo provri, zajedno sa bobicama.
Dok čekate da provri, varjačom pritiskajte bobice da popucaju i ispuste sok.
Kada provri, kuvajte još minut-dva, sklonite sa vatre i ostavite da se tečnost potpuno ohladi.
Ohlađenu tečnost sipajte u cediljku i ako treba procedite još nekoliko puta. Ostavite desetak minuta da se voće potpuno ocedi od tečnosti.
Kad ste svo voće procedili, procedite još jednom kroz cediljku, na koju ste stavili čistu gazu ili filter za kafu, potom sipajte tečnost nazad u šerpu ili lonac. Prokuvajte još desetak minuta.
Dodajte sok od 1 limuna i sve dobro izmešajte.
Flaše operite i sterilišite. U zagrejane flaše sipajte vruć sok. Zatvorite flaše, ostavite da se potpuno ohlade i čuvajte ovaj sok na tamnom i hladnom mestu.
Od ove količine dobićete oko 1.75l do 2l sirupa od aronije.
Sastojci za posnu sarmu od slatkog kupusa:1 veća glavica (1,5-2kg) slatkog kupusa,50g crvene soje u ljuspicama,100g pirinča,300g praziluka,200g šargarepe,1 manja vezica peršuna,1 kašika aleve paprike,150ml ulja,4 listića lovora,po ukusu suvi biljni začin,po ukusu mleveni biber.Preliv:1/2 l pasiranog paradajza,100ml vode,po ukusu so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više