Posne energetske pločice se pripremaju na sledeći način:
Urme preliti vodom toliko da budu potpuno prekrivene i ostaviti desetak minuta da malo omekšaju, pa ukloniti kožicu.
U blenderu samleti urme, dodati so i malo vode, kako bi postigli željenu gustinu. Zatim dodati lešnike, bademe, orahe i brusnice, pa još malo usitniti. Tako pripremljenoj smesi dodati pahuljice i sve dobro sjediniti.
Smesu rasporediti na oval ili plitak pleh obložen folijom i dobro izravnati i utisnuti, kako bi se smesa ispresovala. Prekriti folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Iseći na štanglice i čuvati do služenja u frižideru.
Sastojci za tolstolobika sa svežim začinskim biljem:
700 g tolstolobika,
2 veća čena belog luka,
sveže začinsko bilje u količini po ukusu: žalfija, ruzmarin, bosiljak, limunova trava, peršun, nana, kari,
mešavina suvog biljnog začina,
ulja po potrebi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više