Posne kesten rolnice se pripremaju na sledeći način:
Oljuštite pomorandže, skinite beli, unutrašnji sloj sa svake korice, pa narandžasti deo kore narežite na rezanca.
Stavite vodu i šećer na vatru, pa kad provri, dodajte rezance i kuvajte dok skoro sva voda ne ispari.
Izvadite rezance, uvaljajte ih u šećer u prahu i ostavite da odstoje tri-četiri minuta, pa ih izvadite.
Kesten pomešajte s votkom, masu podelite na četiri dela i od svakog napravite užu, duguljastu koru.
Na sredinu stavljajte kandirane kore pomorandže, pa uvijte kao tanke rolate.
Secite na valjčiće dužine malog prsta i ostavite da se stegnu.
Za glazuru umutite šećer u prahu sa sokom od pomorandže, ako treba, dodajte i malo kolačarske boje, prelijte rolat i ostavite ga na hladnom da se glazura stegne ili jednostavno rolat pospite kristal šećerom.
Sastojci za ćufte od povrća:
2 tikvice,
2 paradajza,
1 glavica crnog luka,
2 šolje brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
peršunov list,
nana,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više