Posne kesten rolnice se pripremaju na sledeći način:
Oljuštite pomorandže, skinite beli, unutrašnji sloj sa svake korice, pa narandžasti deo kore narežite na rezanca.
Stavite vodu i šećer na vatru, pa kad provri, dodajte rezance i kuvajte dok skoro sva voda ne ispari.
Izvadite rezance, uvaljajte ih u šećer u prahu i ostavite da odstoje tri-četiri minuta, pa ih izvadite.
Kesten pomešajte s votkom, masu podelite na četiri dela i od svakog napravite užu, duguljastu koru.
Na sredinu stavljajte kandirane kore pomorandže, pa uvijte kao tanke rolate.
Secite na valjčiće dužine malog prsta i ostavite da se stegnu.
Za glazuru umutite šećer u prahu sa sokom od pomorandže, ako treba, dodajte i malo kolačarske boje, prelijte rolat i ostavite ga na hladnom da se glazura stegne ili jednostavno rolat pospite kristal šećerom.
Sastojci za posne noklice:
200 g griza (najbolje belog pšeničnog),
2 kašike belog brašna,
1 kašika ulja,
čajna kašičica praška za pecivo,
prstohvat kurkume (ako želite da budu žute kao "prave"),
voda (ili kisela voda),
so.