Posne kesten rolnice

Kesten rolnice

Advertisement

Sastojci za posne kesten rolnice:

  • 1 kg kesten-pirea,
  • pet kašika votke za kandirane kore,
  • 5 pomorandži,
  • 200 g kristal šećera,
  • 400 ml vode,
  • 200 g šećera u prahu.

Za glazuru:

  • 200 g šećera u prahu,
  • sok od pomorandže,
  • kolačarska boja.

Posne kesten rolnice se pripremaju na sledeći način:

  1. Oljuštite pomorandže, skinite beli, unutrašnji sloj sa svake korice, pa narandžasti deo kore narežite na rezanca.
  2. Stavite vodu i šećer na vatru, pa kad provri, dodajte rezance i kuvajte dok skoro sva voda ne ispari.
  3. Izvadite rezance, uvaljajte ih u šećer u prahu i ostavite da odstoje tri-četiri minuta, pa ih izvadite.
  4. Kesten pomešajte s votkom, masu podelite na četiri dela i od svakog napravite užu, duguljastu koru.
  5. Na sredinu stavljajte kandirane kore pomorandže, pa uvijte kao tanke rolate.
  6. Secite na valjčiće dužine malog prsta i ostavite da se stegnu.
  7. Za glazuru umutite šećer u prahu sa sokom od pomorandže, ako treba, dodajte i malo kolačarske boje, prelijte rolat i ostavite ga na hladnom da se glazura stegne ili jednostavno rolat pospite kristal šećerom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Kesten rolnice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 7 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares