Zapečen pasulj sa povrćem se priprema na sledeći način:
Pasulj očistiti, oprati, kuvati i kada je mekan ocediti ga.
Crni luk iseći na sitne kocke, praziluk očistiti, oprati i iseći na kolutove, a paprike očistiti od semenki i preseći na 4 dela.
Ulje zagrejati, dodati luk, malo ga prodinstati, zatim dodati praziluk i paprike.
Sve dinstati dok ne omekša.
Vatrostalni sud (ili dugački zemljani sud) premazati uljem, staviti malo pasulja, zatim složiti dinstano povrće, posoliti ga i pobiberiti, dodati preostali pasulj, posuti ga sa malo začina od povrća i ponovo pobiberiti.
Na vrh pasulja složiti kolutove opranog i oljuštenog paradajza, posoliti ga i pobiberiti, doliti vode od pasulja (u kojoj se kuvao) i peći u pećnisi dok voda ne uvri.
Pred kraj pečenja pasulj posuti peršunovim lišćem.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više