- Advertisement -
Sastojci za zapečen pasulj sa povrćem:
- 250-300 g pasulja tetovca,
- 300 g praziluka,
- 2 glavice crnog luka,
- 3-4 paprike,
- peršunov list,
- ulje,
- 4 paradajza,
- začin od povrća,
- so,
- biber.
Zapečen pasulj sa povrćem se priprema na sledeći način:
- Pasulj očistiti, oprati, kuvati i kada je mekan ocediti ga.
- Crni luk iseći na sitne kocke, praziluk očistiti, oprati i iseći na kolutove, a paprike očistiti od semenki i preseći na 4 dela.
- Ulje zagrejati, dodati luk, malo ga prodinstati, zatim dodati praziluk i paprike.
- Sve dinstati dok ne omekša.
- Vatrostalni sud (ili dugački zemljani sud) premazati uljem, staviti malo pasulja, zatim složiti dinstano povrće, posoliti ga i pobiberiti, dodati preostali pasulj, posuti ga sa malo začina od povrća i ponovo pobiberiti.
- Na vrh pasulja složiti kolutove opranog i oljuštenog paradajza, posoliti ga i pobiberiti, doliti vode od pasulja (u kojoj se kuvao) i peći u pećnisi dok voda ne uvri.
- Pred kraj pečenja pasulj posuti peršunovim lišćem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Zapečen pasulj sa povrćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -