Molitva u velikim stradanjima i mukama

326
- Advertisement -

Molitva u velikim stradanjima i mukama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Pravedni, dugotrepeljivi i mnogomilostivi Bože, Ti si iz ljubavi dopustio ova moja stradanja. Ti nas ranjavaš, ali i lečiš rane, Ti nas obaraš i Ti nas podižeš; Ti kažnjavaš svoja čeda, ali ih smrti ne predaješ. Oče nebesni, kao primer trpljenja dao si nam Sina Tvoga ljubljenoga, da svi sledimo Njegov primer.

Ukrepi me da idem za Njim, po ovome putu tuge i da uziđem u Carstvo nebesno. He dopusti da iskušenja istrgnu reč Tvoju iz moga srca, da oslabe moju veru i da utuše moju molitvu, da izazovu netrpeljivost i da me navedu na roptanje i negodovanje protiv Tebe. Nemoj me opteretiti sa prevelikim staradanjima. Opomeni se da sam prah i pepeo. Ukrepi moje raslabljene ruke, i osnaži moja uzdrhtala kolena. Tvoja volja je da stradam i da budem ožalošćen, ali Ti mi daruj trpljenje i ukrepi me da pobedim zlo. Pretvori moju tugu u radost, moja stradanja ovenčaj čašću, a moje poniženje sa slavom; Jer Ti si jedini istinito ukrepljenje i sila raslabljenih, Ti si pristanište vitlanih burom, i Tebi slavu uznosim kroza sve vekove. Amin.

Osnovni podaci:
Molitva u velikim stradanjima i mukama
Naziv članka:
Molitva u velikim stradanjima i mukama
Opis:
Pravedni, dugotrepeljivi i mnogomilostivi Bože, Ti si iz ljubavi dopustio ova moja stradanja. Ti nas ranjavaš, ali i lečiš rane, Ti nas obaraš i Ti nas podižeš; Ti kažnjavaš svoja čeda, ali ih smrti ne predaješ
Autor:
- Advertisement -