Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom

287
- Advertisement -

Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku sa tikvicama i patlidžanom:

  • 2 srednje tikvice, isečene na kolutove,
  • 1 veliki patlidžan, isečen na kolutove,
  • 2 krompira, tanko isečena,
  • 1 crveni luk, seckan,
  • 3 čena belog luka, sitno seckana,
  • 400 g paradajz sosa,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • kašičica suvog origana ili majčine dušice.

Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom se priprema na sledeći način:

  1. Patlidžan posolite i ostavite da odstoji 15 minuta da ispusti gorčinu, a zatim ga isperite i osušite.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.
  3. Dodajte paradajz sos, začine i kuvajte 10 minuta.
  4. Tikvice, patlidžan i krompir kratko propržite na ulju da blago porumene.
  5. U nauljen pleh slažite redove krompira, tikvica i patlidžana, prelazeći svaki red sa sosom od paradajza.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40-45 minuta, dok povrće ne omekša.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -