- Advertisement -
Sastojci za posne kolačiće sa pomorandžom:
- 100 g mlevenih lešnika,
- 40 g kandirane kore od pomorandže,
- 175 g posnog margarina,
- kašičica rendane pomorandžine kore,
- 100 g šećera u prahu,
- banana,
- 300 g brašna.
Za punjenje:
- 100 g marmelade,
- 20 ml likera od naranndže.
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade,
- kašika ulja,
- kockice kandirane pomorandže za dekoraciju.
Posni kolačići sa pomorandžom se pripremaju na sledeći način:
- Kandiranu pomorandžu isecite na komadiće i pomešajte sa rendanom korom.
- Bananu oljuštite i izgnječite viljuškom.
- Šećer, margarin i bananu umutite mikserom, dodajte smesu od pomorandže, brašno i lešnike, zamesite glatko testo, umotajte plastičnom folijom i ohladite 30 minuta.
- Testo razvijte oklagijom (debljine 2-3 cm), modlicom izrežite kolačiće u obliku lista duge oko 4 cm, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.
- Čokoladu i ulje otopite na pari.
- Marmeladu izmešajte sa likerom, ovom smesom spajajte po dva kolačića, jedan deo umočite u čokoladu i ukrasite kandiranim voćem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 9 Review(s)
Posni kolačići sa pomorandžom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -