Posni kolačići sa pomorandžom se pripremaju na sledeći način:
Kandiranu pomorandžu isecite na komadiće i pomešajte sa rendanom korom.
Bananu oljuštite i izgnječite viljuškom.
Šećer, margarin i bananu umutite mikserom, dodajte smesu od pomorandže, brašno i lešnike, zamesite glatko testo, umotajte plastičnom folijom i ohladite 30 minuta.
Testo razvijte oklagijom (debljine 2-3 cm), modlicom izrežite kolačiće u obliku lista duge oko 4 cm, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Čokoladu i ulje otopite na pari.
Marmeladu izmešajte sa likerom, ovom smesom spajajte po dva kolačića, jedan deo umočite u čokoladu i ukrasite kandiranim voćem.
Sastojci za posni primorski kačamak:
manji zubatac,
škarpina ili druga riba,
pola glavice crnog luka,
2–3 lista lovora,
4–5 zrna bibera,
2 kašike vinskog sirćeta,
so,
500 g prosejanog kukuruznog brašna,
maslinovo ulje po potrebi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više