- Advertisement -
Sastojci za posno medeno srce sa marcipanom:
- 250 g meda,
- 100 g mlevenih lešnika,
- 300 g brašna,
- kašičica praška za pecivo,
- 100 g mlevenih oraha,
- 125 g šećera,
- 100 g marcipana,
- 2 kašike ruma,
- prstohvat kardamoma,
- kašika espreso kafe,
- 300 g posne čokolade,
- šarena šećerna srca za ukrašavanje.
Posno medeno srce sa marcipanom se priprema na sledeći način:
- Šećer i med sipajte u posudu i zagrejte na srednjoj temperaturi, povremeno promešajte. Kada se smesa ujednači, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- U drugoj činiji izmešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana.
- Prašak za pecivo razmutite sa dve kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna, zamesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom.
- Posle 60 minuta, testo tanko razvijte oklagijom, modlicom isecite srca, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.
- Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene kolačiće i ukrasite šećernim srcima.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1 Review(s)
Posno medeno srce sa marcipanom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -