Posno medeno srce sa marcipanom se priprema na sledeći način:
Šećer i med sipajte u posudu i zagrejte na srednjoj temperaturi, povremeno promešajte. Kada se smesa ujednači, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U drugoj činiji izmešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana.
Prašak za pecivo razmutite sa dve kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna, zamesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom.
Posle 60 minuta, testo tanko razvijte oklagijom, modlicom isecite srca, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene kolačiće i ukrasite šećernim srcima.
Za panforte potrebno je: 150 g šećera,
80 g brašna,
150 g meda,
200 g suvih smokava,
100 g pečenih lešnika,
125 g blanširanih badema,
100 g posne crne čokolade,
rendana kora pomorandže,
prah šećer za posipanje,
po prstohvat đumbira, muskatnog oraščića i cimeta,
posni margarin
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više