Posno medeno srce sa marcipanom se priprema na sledeći način:
Šećer i med sipajte u posudu i zagrejte na srednjoj temperaturi, povremeno promešajte. Kada se smesa ujednači, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U drugoj činiji izmešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana.
Prašak za pecivo razmutite sa dve kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna, zamesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom.
Posle 60 minuta, testo tanko razvijte oklagijom, modlicom isecite srca, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene kolačiće i ukrasite šećernim srcima.
Sastojci za posnu picu Marinaru:250g posno testo za picu,340ml paradajz sok3-4 čena beli luk,1 supena kašika belog sirćeta,1-2 supene kašike šećera,so po ukusu,0.5 kašičice suvi bosiljaka,0.5 kašičice suvi origano,2 supene kašike maslinovog ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više