Posno medeno srce sa marcipanom

Posno medeno srce sa marcipanom

Advertisement

Sastojci za posno medeno srce sa marcipanom:

  • 250 g meda,
  • 100 g mlevenih lešnika,
  • 300 g brašna,
  • kašičica praška za pecivo,
  • 100 g mlevenih oraha,
  • 125 g šećera,
  • 100 g marcipana,
  • 2 kašike ruma,
  • prstohvat kardamoma,
  • kašika espreso kafe,
  • 300 g posne čokolade,
  • šarena šećerna srca za ukrašavanje.

Posno medeno srce sa marcipanom se priprema na sledeći način:

  1. Šećer i med sipajte u posudu i zagrejte na srednjoj temperaturi, povremeno promešajte. Kada se smesa ujednači, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  2. U drugoj činiji izmešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana.
  3. Prašak za pecivo razmutite sa dve kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna, zamesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom.
  4. Posle 60 minuta, testo tanko razvijte oklagijom, modlicom isecite srca, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.
  5. Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene kolačiće i ukrasite šećernim srcima.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno medeno srce sa marcipanom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 6 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares