Tunjevina sa celerom

47

Tunjevina sa celerom

- Advertisement -

Sastojci za tunjevinu sa celerom:

  • 4 stabljike celera,
  • konzerva tunjevine u ulju (oko 300 g),
  • 2 kašike kapara,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike posnog majoneza,
  • hladno ceđeno maslinovo ulje,
  • so,
  • biber.

Tunjevina sa celerom se priprema na sledeći način:

  1. Tunjevinu i kopar ocedite i viljuškom sitno iznječite.
  2. Beli luk očistite, ispasirajte i umešajte u tunjevinu.
  3. Dodajte majonez, postepeno sipajte maslinovo ulje i non-stop mutite dok smesa ne bude kremasta i glatka.
  4. Posolite, pobiberite i ohladite u frižideru.
  5. Stabljike celera očistite, operite i isecite na komade duge pet, šest centimetara.
  6. Celer poređajte na tacnu, rasporedite krem, na vrhu ukrasite komadom tunjevine, listićem peršuna i servirajte hladno.
Tunjevina sa celerom
Ocenite