- Advertisement -
Sastojci za posno medeno srce sa prelivom od malina:
- 250ml kisele vode,
- 125ml ulja,
- 200g šećera,
- 2 kašike pekmeza od šljiva (ili po želji),
- 250g mekog brašna,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 2 kašike kakao praha,
- 1 kašičica cimeta.
Glazura:
- 200g posne čokolade za kuvanje,
- 200ml posne pavlake za kuvanje od soje.
Preliv od malina:
- 300g malina,
- 100ml vode,
- 4 kašike šećera,
- 2 kesice vanilin šećera,
- 20g gustina,
- 3 kašike vode.
Posno medeno srce sa prelivom od malina se priprema na sledeći način:
- Sve brašnaste sastojke prosejati pa dodati šećer, pekmez i na kraju i tečne sastojke i dobro promešati žicom. Po potrebi, u zavisnosti od vrste brašna koje koristite, dodati još vode (smesa jeste nešto gušća ali ne treba biti pregusta).
- Pleh dimenzija 20×30 cm podmazati masnoćom i posuti brašnom. Izliti pripremljenu smesu u pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150°C 20 minuta a zatim povećati temperaturu na 180°C i peći još oko 10-ak minuta, proveriti čačkalicom da li je pečeno.
- Kad je kolač pečen i malo prohlađen, pripremiti i glazuru.
- Čokoladu izlomiti u šerpicu i preliti pavlakom.
- Zagrevati na umerenoj temperaturi uz mešanje dok se sva čokolada ne otopi.
- Preliti preko kolača i poravnati.Preliv od malina pripremiti tako što u 200g malina dodamo 100ml vode, izblendamo i protisnemo kroz cediljku kako bi uklonili semenke.
- Dodati šećer i vanilin šećer i zagrevati.
- Gustin pomešati sa vodom i kuvati sa malinama.
- Nakon 5 min hlađenja dodati i ostatak od 100g celih malina, lagano promešati.
- Prohlađen kolač rezati na kocke željenih dimenzija i poslužiti uz voćni preliv.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno medeno srce sa prelivom od malina
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -