Sastojci za posno medeno srce sa prelivom od malina:
250ml kisele vode,
125ml ulja,
200g šećera,
2 kašike pekmeza od šljiva (ili po želji),
250g mekog brašna,
1 kašičica sode bikarbone,
1 kašičica praška za pecivo,
2 kašike kakao praha,
1 kašičica cimeta.
Glazura:
200g posne čokolade za kuvanje,
200ml posne pavlake za kuvanje od soje.
Preliv od malina:
300g malina,
100ml vode,
4 kašike šećera,
2 kesice vanilin šećera,
20g gustina,
3 kašike vode.
Posno medeno srce sa prelivom od malina se priprema na sledeći način:
Sve brašnaste sastojke prosejati pa dodati šećer, pekmez i na kraju i tečne sastojke i dobro promešati žicom. Po potrebi, u zavisnosti od vrste brašna koje koristite, dodati još vode (smesa jeste nešto gušća ali ne treba biti pregusta).
Pleh dimenzija 20×30 cm podmazati masnoćom i posuti brašnom. Izliti pripremljenu smesu u pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150°C 20 minuta a zatim povećati temperaturu na 180°C i peći još oko 10-ak minuta, proveriti čačkalicom da li je pečeno.
Kad je kolač pečen i malo prohlađen, pripremiti i glazuru.
Čokoladu izlomiti u šerpicu i preliti pavlakom.
Zagrevati na umerenoj temperaturi uz mešanje dok se sva čokolada ne otopi.
Preliti preko kolača i poravnati.Preliv od malina pripremiti tako što u 200g malina dodamo 100ml vode, izblendamo i protisnemo kroz cediljku kako bi uklonili semenke.
Dodati šećer i vanilin šećer i zagrevati.
Gustin pomešati sa vodom i kuvati sa malinama.
Nakon 5 min hlađenja dodati i ostatak od 100g celih malina, lagano promešati.
Prohlađen kolač rezati na kocke željenih dimenzija i poslužiti uz voćni preliv.
Sastojci za posni prženi paradajz sa tofuom:
4 srednja paradajza,
200 g tofu sira,
1 čen belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
svež bosiljak ili peršun po želji,
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više