Naslovna Posni kolači Posno medeno srce sa prelivom od malina

Posno medeno srce sa prelivom od malina

1400

Posno medeno srce sa prelivom od malina

Sastojci za posno medeno srce sa prelivom od malina:

  • 250ml kisele vode,
  • 125ml ulja,
  • 200g šećera,
  • 2 kašike pekmeza od šljiva (ili po želji),
  • 250g mekog brašna,
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 2 kašike kakao praha,
  • 1 kašičica  cimeta.

Glazura:

  • 200g posne čokolade za kuvanje,
  • 200ml posne pavlake za kuvanje od soje.

Preliv od malina:

  • 300g malina,
  • 100ml vode,
  • 4 kašike šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • 20g gustina,
  • 3 kašike vode.

Posno medeno srce sa prelivom od malina se priprema na sledeći način:

  1. Sve brašnaste sastojke prosejati pa dodati šećer, pekmez i na kraju i tečne sastojke i dobro promešati žicom. Po potrebi, u zavisnosti od vrste brašna koje koristite, dodati još vode (smesa jeste nešto gušća ali ne treba biti pregusta).
  2. Pleh dimenzija 20×30 cm podmazati masnoćom i posuti brašnom. Izliti pripremljenu smesu u pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150°C 20 minuta a zatim povećati temperaturu na 180°C i peći još oko 10-ak minuta, proveriti čačkalicom da li je pečeno.
  3. Kad je kolač pečen i malo prohlađen, pripremiti i glazuru.
  4. Čokoladu izlomiti u šerpicu i preliti pavlakom.
  5. Zagrevati na umerenoj temperaturi uz mešanje dok se sva čokolada ne otopi.
  6. Preliti preko kolača i poravnati.Preliv od malina pripremiti tako što u 200g malina dodamo 100ml vode, izblendamo i protisnemo kroz cediljku kako bi uklonili semenke.
  7. Dodati šećer i vanilin šećer i zagrevati.
  8. Gustin pomešati sa vodom i kuvati sa malinama.
  9. Nakon 5 min hlađenja dodati i ostatak od 100g celih malina, lagano promešati.
  10. Prohlađen kolač rezati na kocke željenih dimenzija i poslužiti uz voćni preliv.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno medeno srce sa prelivom od malina
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)