Posno medeno srce sa prelivom od malina

5197
- Advertisement -

Posno medeno srce sa prelivom od malina

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno medeno srce sa prelivom od malina:

  • 250ml kisele vode,
  • 125ml ulja,
  • 200g šećera,
  • 2 kašike pekmeza od šljiva (ili po želji),
  • 250g mekog brašna,
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 2 kašike kakao praha,
  • 1 kašičica  cimeta.

Glazura:

  • 200g posne čokolade za kuvanje,
  • 200ml posne pavlake za kuvanje od soje.

Preliv od malina:

  • 300g malina,
  • 100ml vode,
  • 4 kašike šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • 20g gustina,
  • 3 kašike vode.

Posno medeno srce sa prelivom od malina se priprema na sledeći način:

  1. Sve brašnaste sastojke prosejati pa dodati šećer, pekmez i na kraju i tečne sastojke i dobro promešati žicom. Po potrebi, u zavisnosti od vrste brašna koje koristite, dodati još vode (smesa jeste nešto gušća ali ne treba biti pregusta).
  2. Pleh dimenzija 20×30 cm podmazati masnoćom i posuti brašnom. Izliti pripremljenu smesu u pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150°C 20 minuta a zatim povećati temperaturu na 180°C i peći još oko 10-ak minuta, proveriti čačkalicom da li je pečeno.
  3. Kad je kolač pečen i malo prohlađen, pripremiti i glazuru.
  4. Čokoladu izlomiti u šerpicu i preliti pavlakom.
  5. Zagrevati na umerenoj temperaturi uz mešanje dok se sva čokolada ne otopi.
  6. Preliti preko kolača i poravnati.Preliv od malina pripremiti tako što u 200g malina dodamo 100ml vode, izblendamo i protisnemo kroz cediljku kako bi uklonili semenke.
  7. Dodati šećer i vanilin šećer i zagrevati.
  8. Gustin pomešati sa vodom i kuvati sa malinama.
  9. Nakon 5 min hlađenja dodati i ostatak od 100g celih malina, lagano promešati.
  10. Prohlađen kolač rezati na kocke željenih dimenzija i poslužiti uz voćni preliv.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno medeno srce sa prelivom od malina
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)
- Advertisement -