Posna torta sa makom

2128
- Advertisement -

Posna torta sa makom recept

Sastojci za posnu tortu sa makom:

  • 1 pakovanje posnih kora za rozen tortu,
  • 600 g maka,
  • 1 posni margarin,
  • 1 limun,
  • 350 g šećera,
  • 500 g vode,

Sastojci za glazuru:

  • 200 g posne čokolade za kuvanje,
  • 1 kašičica ulja ili 2 manje kockice posnog margarina.

Posna torta sa makom se priprema na sledeći način:

  • U šerpu sipati šećer i vodu da provri, zatim lagano popariti mak.
  • Dodati jedan posni margarin.
  • Kore za rozen tortu premazati miksom isceđenog limuna i vode, filovati makom i tako dok se ne potroši sav materijal.
  • Na poslednju koru premazati glazuru od posne čokolade.
  • Tortu je najbolje napraviti 2-3 dana pre služenja.
  • Najbolje je posnu tortu sa makom čuvati u frižideru ili na hladnom mestu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta sa makom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -