Posne kiflice sa orasima se pripremaju na sledeći način:
Kvasac rastvoriti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, pa pomešati sa prethodno sjedinjenim uljem, brašnom, solju i ostatkom vode. Umesiti mekše testo. Ostaviti da odstoji 15 minuta, pa razviti tanko i premazati omekšalim margarinom. Uvijte u rolat pa ostaviti da stoji još 15 minuta.
Ponovo razviti, malo premazati margarinom i preklopiti kao knjigu. Razviti testo na pola centimetra debljine, opet malo premazati i preseći na pola, pa seći trouglove.
Orahe zasećeriti (možete da dodate i jednu rendanu jabuku i malo cimeta u taj fil), pa stavljati po kašičicu fila u svaki trougao. Uviti kiflice, ređati u pleh obložen papirom za pečenje, pa opet ostavit da odstoji 10-15 minuta. Svaku kiflicu premazati ostatkom rastopljenog margarina i peći na 200 stepeni 20 minuta.
Dok su još vruće, uvaljajte u prah šećer po želji, mada su veoma ukusne i bez toga.
Sastojci za posni gulaš sa lisičarkama:800g lisičarki,3 crna luka,3 čena belog luka,1/2 veze peršuna,500ml belog vina,100ml pavlake za kuvanje (posna),1/2 kašičice majorana,1/2 kašičice bosiljka,1/2 kašičice timijan,1 kašičica slatke crvene paprike.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više