Sastojci za pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom:
1kg patlidžana (3 veća),
150g brašna,
200g prezle,
60g susama,
60g lanenih semenki,
30ml ulja,
1/2 kašičice vegete,
peršunov list,
so.
Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom se priprema na sledeći način:
Patlidžane ogulite, operite i isecite po dužini na parčad debljine 1cm.
Ostavite ih u plastičnoj posudi prelivene vodom pola sata da izađe gorčina.
Svaki solite umereno samo sa jedne strane, pa na njega slažete svaki sledeći posoljen samo odozgo.
Neka ovako odstoje još 5-10 minuta, potom ih malo protresite u posudi i spremni su za paniranje.
U jedan tanjir stavite brašno, dodajte malo vegete i peršunovog lista.
U drugi tanjir pomešajte prezlu i semenke susama i lana.
Svaki patlidžan uvaljajte prvo u brašno, pa u prezlu sa semenkama.
Patlidžane ređajte u veliki pleh od rerne u koji ste stavili papir za pečenje.
Trebaće vam dva ovakva pleha.
Na kraju svaki patlidžan pokapajte sa par kapi ulja.
Zagrejte rernu na 250 stepeni i pecite patlidžane oko 15 minuta, pa izvadite tepsiju i preokrenite svaki patlidžan na drugu stranu i samo ih dopecite još 5-10 minuta u zavisnosti od toga koliko želite da budu rumeni.
Poslužite uz paradajz, tartar sos, neku vašu omiljenu salatu, krompir pire, ili šta god želite.
Sastojci za posnu salatu sa paradajzom:
200 g pasulja,
1 glavica crnog luka,
4 manja paradajza,
12 zelenih maslinki,
pola kafene kašike soda bikarbone,
so,
crni biber,
6 kašika maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
1 kafena kašika belog bibera,
bosiljak.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više