- Advertisement -
Sastojci za pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom:
- 1kg patlidžana (3 veća),
- 150g brašna,
- 200g prezle,
- 60g susama,
- 60g lanenih semenki,
- 30ml ulja,
- 1/2 kašičice vegete,
- peršunov list,
- so.
Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom se priprema na sledeći način:
- Patlidžane ogulite, operite i isecite po dužini na parčad debljine 1cm.
- Ostavite ih u plastičnoj posudi prelivene vodom pola sata da izađe gorčina.
- Svaki solite umereno samo sa jedne strane, pa na njega slažete svaki sledeći posoljen samo odozgo.
- Neka ovako odstoje još 5-10 minuta, potom ih malo protresite u posudi i spremni su za paniranje.
- U jedan tanjir stavite brašno, dodajte malo vegete i peršunovog lista.
- U drugi tanjir pomešajte prezlu i semenke susama i lana.
- Svaki patlidžan uvaljajte prvo u brašno, pa u prezlu sa semenkama.
- Patlidžane ređajte u veliki pleh od rerne u koji ste stavili papir za pečenje.
- Trebaće vam dva ovakva pleha.
- Na kraju svaki patlidžan pokapajte sa par kapi ulja.
- Zagrejte rernu na 250 stepeni i pecite patlidžane oko 15 minuta, pa izvadite tepsiju i preokrenite svaki patlidžan na drugu stranu i samo ih dopecite još 5-10 minuta u zavisnosti od toga koliko želite da budu rumeni.
- Poslužite uz paradajz, tartar sos, neku vašu omiljenu salatu, krompir pire, ili šta god želite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -