Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom

2344
- Advertisement -

Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom:

  • 1kg patlidžana (3 veća),
  • 150g brašna,
  • 200g prezle,
  • 60g susama,
  • 60g lanenih semenki,
  • 30ml ulja,
  • 1/2 kašičice vegete,
  • peršunov list,
  • so.

Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom se priprema na sledeći način:

  1. Patlidžane ogulite, operite i isecite po dužini na parčad debljine 1cm.
  2. Ostavite ih u plastičnoj posudi prelivene vodom pola sata da izađe gorčina.
  3. Svaki solite umereno samo sa jedne strane, pa na njega slažete svaki sledeći posoljen samo odozgo.
  4. Neka ovako odstoje još 5-10 minuta, potom ih malo protresite u posudi i spremni su za paniranje.
  5. U jedan tanjir stavite brašno, dodajte malo vegete i peršunovog lista.
  6. U drugi tanjir pomešajte prezlu i semenke susama i lana.
  7. Svaki patlidžan uvaljajte prvo u brašno, pa u prezlu sa semenkama.
  8. Patlidžane ređajte u veliki pleh od rerne u koji ste stavili papir za pečenje.
  9. Trebaće vam dva ovakva pleha.
  10. Na kraju svaki patlidžan pokapajte sa par kapi ulja.
  11. Zagrejte rernu na 250 stepeni i pecite patlidžane oko 15 minuta, pa izvadite tepsiju i preokrenite svaki patlidžan na drugu stranu i samo ih dopecite još 5-10 minuta u zavisnosti od toga koliko želite da budu rumeni.
  12. Poslužite uz paradajz, tartar sos, neku vašu omiljenu salatu, krompir pire, ili šta god želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -