- Advertisement -
Sastojci za posnu čoko oranž tortu:
Za kore:
- 3 čaše brašna (meko),
- 1 kašika kakaa,
- 1 kašika sode bikarbone,
- 2 čaše šećera,
- 2 čaše kisele vode ( mineralne).
Za fil I:
- 150g čokolade ( za kuvanje),
- 5 kašika pekmeza/marmelade od narandže.
Za fil II:
- 7,5dl đusa (soka od narandže)
- 5 kašika šećera,
- 3 kesice praška za puding ukusa vanile (120g),
- 175g margarina.
Posna čoko oranž torta se priprema na sledeći način:
- Kore: U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i kakaoom.
- Dodajte šećer i kiselu vodu, pa žicom sve lepo izmešajte da se spoji u homogenu smesu.
- Pripremljenu masu podelite na tri jednaka dela, pa ih rasporedite u kalupe precnika 22 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C 10-15 minuta.
- Fil I: U šerpicu stavite pekmez od narandže i kockice čokolade, te mešajte na tihoj vatri dok se ne rastope i sjedine u krem. Ostavite da se prohladi.
- Fil II: Zagrevajte 5dl đusa i šećer do ključanja, pa sipajte prašak za puding rastvoren u preostalom soku i mešajte dok se ne zgusne.
- Mešajte povremeno i dok se puding hladi kako površinski sloj ne bi očvrsnuo.
- Izmiksajte margarin, pa mu dodajte malo po malo ohlađenog pudinga muteći sve vreme.
- Prvu koru premažite polovinom fila I, nanesite polovinu fila II i poklopite drugom korom.
- Isti postupak filovanja ponovite još jednom i završite trećom korom.
- Tortu rashladite, pa je po želji dekorišite posnim šlagom il čokoladnim ganaš kremom il kako već želite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna čoko oranž torta
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -