Posna čoko oranž torta

8260
- Advertisement -

Posna čoko oranž torta

Advertisements

Sastojci za posnu čoko oranž tortu:

Za kore:

  • 3 čaše brašna (meko),
  • 1 kašika kakaa,
  • 1 kašika sode bikarbone,
  • 2 čaše šećera,
  • 2 čaše kisele vode ( mineralne).

Za fil I:

  • 150g čokolade ( za kuvanje),
  • 5 kašika pekmeza/marmelade od narandže.

Za fil II:

  • 7,5dl đusa (soka od narandže)
  • 5 kašika šećera,
  • 3 kesice praška za puding ukusa vanile (120g),
  • 175g margarina.

Posna čoko oranž torta se priprema na sledeći način:

  1. Kore: U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i kakaoom.
  2. Dodajte šećer i kiselu vodu, pa žicom sve lepo izmešajte da se spoji u homogenu smesu.
  3. Pripremljenu masu podelite na tri jednaka dela, pa ih rasporedite u kalupe precnika 22 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C  10-15 minuta.
  4. Fil I: U šerpicu stavite pekmez od narandže i kockice čokolade, te mešajte na tihoj vatri dok se ne rastope i sjedine u krem. Ostavite da se prohladi.
  5. Fil II: Zagrevajte 5dl đusa i šećer do ključanja, pa sipajte prašak za puding rastvoren u preostalom soku i mešajte dok se ne zgusne.
  6. Mešajte povremeno i dok se puding hladi kako površinski sloj ne bi očvrsnuo.
  7. Izmiksajte margarin, pa mu dodajte malo po malo ohlađenog pudinga muteći sve vreme.
  8. Prvu koru premažite polovinom fila I, nanesite polovinu fila II i poklopite drugom korom.
  9. Isti postupak filovanja ponovite još jednom i završite trećom korom.
  10. Tortu rashladite, pa je po želji dekorišite posnim šlagom il čokoladnim ganaš kremom il kako već želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čoko oranž torta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -