Posne palačinke sa bademovim mlekom

1971
- Advertisement -

Posne palačinke sa bademovim mlekom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne palačinke sa bademovim mlekom:

  • 1 šolja brašna,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • prstohvat soli,
  • 1 šolja bademovog mleka,
  • 2 kašike biljnog ulja,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • posni preliv po želji (npr. javorov sirup, posni čokoladni preliv, voće).

Posne palačinke sa bademovim mlekom se pripremaju na sledeći način:

  1. U činiji, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. Dodajte bademovo mleko, biljno ulje i ekstrakt vanile u suve sastojke.
  3. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Zagrejte tiganj ili palačinku na srednje jakoj vatri i malo ga podmažite sa uljem.
  5. Ulijte malu količinu smese za palačinke na tiganj, koristeći kutlaču, tako da se smesa ravnomerno rasporedi i formira palačinku.
  6. Pecite palačinku dok se na površini ne pojave mehurići, a zatim je okrenite i pecite s druge strane dok ne postane zlatno smeđa.
  7. Ponavljajte postupak za ostatak smese.
  8. Poslužite posne palačinke tople, prelivene posnim prelivom po želji, i dodajte voće ili druge posne dodatke po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne palačinke sa bademovim mlekom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -