- Advertisement -
Sastojci za posne palačinke sa bademovim mlekom:
- 1 šolja brašna,
- 1 kašika šećera,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- prstohvat soli,
- 1 šolja bademovog mleka,
- 2 kašike biljnog ulja,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- posni preliv po želji (npr. javorov sirup, posni čokoladni preliv, voće).
Posne palačinke sa bademovim mlekom se pripremaju na sledeći način:
- U činiji, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- Dodajte bademovo mleko, biljno ulje i ekstrakt vanile u suve sastojke.
- Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
- Zagrejte tiganj ili palačinku na srednje jakoj vatri i malo ga podmažite sa uljem.
- Ulijte malu količinu smese za palačinke na tiganj, koristeći kutlaču, tako da se smesa ravnomerno rasporedi i formira palačinku.
- Pecite palačinku dok se na površini ne pojave mehurići, a zatim je okrenite i pecite s druge strane dok ne postane zlatno smeđa.
- Ponavljajte postupak za ostatak smese.
- Poslužite posne palačinke tople, prelivene posnim prelivom po želji, i dodajte voće ili druge posne dodatke po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posne palačinke sa bademovim mlekom
posnejela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -