Posne grilijaš oblande se pripremaju na sledeći način:
Na laganoj vatri staviti posudu sa vodom i šećerom.
Kuvati dok se šećer skroz ne otopi, zatim dodati margarin iseckan na komadiće.
Mešati varjačom dok se sav ne otopi.
Zatim odati sastojke redom, čokoladu izlomljenu na komadiće, mešati na vatri da se otopi.
Posudu skloniti sa vatre, umešati mleveni keks i lešnike.
Smesu dobro izjednačiti , ako je smesa malo ređa dodati još malo keksa, opet dobro izmešati.
Fil kada je gotov sa pripremom , na tacni staviti jedan veći list oblande premazati polovinu fila preko lista oblandi. Fil ne mazati do kraja ivice lista oblande.
Zatim odmah preko staviti drugi list oblande, opet ravnomerno premazati list oblande sa ostatkom fila, preko opet list od oblandi.
Kada se oblanda ohladila i fil dobro stego tada oblandu pritisnuti težim predmetom.
Sastojci za posni paprikaš od ribe s vinom:
kilogram i po somovine ili druge rečne ribe,
1 kg luka,
4 dl belog vina,
1 velika kašika sirćeta,
decilitar i po ulja,
1 kašičica ljute aleve paprike,
1 kašičica slatke aleve paprike,
4 zrna bibera,
1 kašika pirea od paradajza,
1 velika kašika peršunovog lišća,
1 kašičica celerovog lišća,
mleveni biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više