Posne sarmice u vinovom listu

1260
- Advertisement -

Posne sarmice u vinovom listu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne sarmice u vinovom listu:

  • 20 listova vinove loze.
  • 200g šampinjona,
  • 200g pirinča,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 šargarepa,
  • so,
  • biber,
  • 1 kašičica mlevene paprike,
  • 50ml ulja,
  • 1 kašika brašna.

Posne sarmice u vinovom listu se pripremaju na sledeći način:

  1. Sveže vinove listove poparite u vreloj vodi , oko 5 minuta.
  2. Listove ostvite da se ohlade i procediti ih od viška vode.
  3. Pirinač obarite u vodi,  da malo nabubri, oko10minuta, poklopite posudu i sklonite sa vatre.
  4.  Sitno iseckajte crni luk, šargarepu narendajte, sve zajedno propržite malo na ulju, zatim dodajte sitno iseckane šampinjone.
  5.  Povrće dinstajte dok ne ispari sva voda od pečuraka.
  6. U dinstano povrće dodajte, obareni pirinač, mlevenu papriku, dodajte soli, bibera i začinite smesu začinima po svom ukusu.
  7. Na dnu šerpe složite nekoliko listova vinove loze.
  8. Na svaki list stavite jednu kašiku smese od povrća i pirinca, uvijte list sa filom i smotajte u sarmicu.
  9. Sarmice poređate  u šerpu, zatim sipajte vodu da grezne i prelije  sarmice.
  10. Kuvajte sarmice na laganoj vatri oko 30 min.
  11. Napravite zapršku, u tiganju na malo ulja upržite kašiku brašna, da zapeni.
  12. Kuvane sarmice po vrhu prelijte zaprškom, zatim zapecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 20minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sarmice u vinovom listu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -