- Advertisement -
Sastojci za posne sarmice u vinovom listu:
- 20 listova vinove loze.
- 200g šampinjona,
- 200g pirinča,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 šargarepa,
- so,
- biber,
- 1 kašičica mlevene paprike,
- 50ml ulja,
- 1 kašika brašna.
Posne sarmice u vinovom listu se pripremaju na sledeći način:
- Sveže vinove listove poparite u vreloj vodi , oko 5 minuta.
- Listove ostvite da se ohlade i procediti ih od viška vode.
- Pirinač obarite u vodi, da malo nabubri, oko10minuta, poklopite posudu i sklonite sa vatre.
- Sitno iseckajte crni luk, šargarepu narendajte, sve zajedno propržite malo na ulju, zatim dodajte sitno iseckane šampinjone.
- Povrće dinstajte dok ne ispari sva voda od pečuraka.
- U dinstano povrće dodajte, obareni pirinač, mlevenu papriku, dodajte soli, bibera i začinite smesu začinima po svom ukusu.
- Na dnu šerpe složite nekoliko listova vinove loze.
- Na svaki list stavite jednu kašiku smese od povrća i pirinca, uvijte list sa filom i smotajte u sarmicu.
- Sarmice poređate u šerpu, zatim sipajte vodu da grezne i prelije sarmice.
- Kuvajte sarmice na laganoj vatri oko 30 min.
- Napravite zapršku, u tiganju na malo ulja upržite kašiku brašna, da zapeni.
- Kuvane sarmice po vrhu prelijte zaprškom, zatim zapecite u zagrejanoj rerni na 200stepeni oko 20minuta.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne sarmice u vinovom listu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -