- Advertisement -
Sastojci za posni đuveč iz rerne:
- 3 veće glavice crnog luka,
- 6-7 mesnatih paprika,
- 1-2 šargarepe,
- 2 krompira,
- peršunov list,
- biber i so,
- malo crvene mlevene paprike,
- riba po izboru (može i bez nje),
- 4 kašike opranog pirinča,
- 2 paradajza ili 1 veći oljušten.
Posni đuveč iz rerne se priprema na sledeći način:
- Na ulju propržiti sečen luk i šargarepu sečenu na kolutove.
- Kad se uprži dodati papriku pa i nju pržiti da omekne.
- Posoliti dodati malo bibera crvene mlevene paprike pirinač, krompir na krugove i paradajz na kocke.
- Đuveč premazati uljem pa sipati prženu papriku rasporediti.
- Po želji dodati ribu odozgo.
- Peći do 60 min na 220 stepeni C.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni đuveč iz rerne
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -