Svaku lopticu uvaljati u gustin i razviti oklagijom, veličine manje pločice, posuti gustinom i redjati jednu preko druge. Na 12 ne stavljati gustin, razviti veliku koru veličine tepsije (tepsija se ne podmazuje).
Koru posuti mlevenim orasima, odozgo staviti koru, pa orahe i na kraju još jedna kora.
Koru iseći na kocke, pa svaku kocku dijagonalno da se dobije trougao.
U šerpicu staviti margarin i ulje i pustiti da ključa dok ne počnu da se prave mehurići.
Preliti baklavu i staviti da se peče na 250 C oko 15-20 min.
Skuvati šerbet od 1 kg šećera i 800 g vode i preliti hladnu baklavu.
Sastojci za posnu kašu sa bobičastim voćem:
1 šolja ovsenih pahuljica,
2 šolje vode,
prstohvat soli,
1 šolja bobičastog voća (borovnice, maline, jagode),
agava sirup ili drugi zaslađivač po želji,
sveže ili suvo voće za dekoraciju (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više