- Advertisement -
Sastojci za posnu baklavu:
- 1 dl belog vina,
- 2 dl vode,
- 2 dl ulja,
- 1 prašak za pecivo,
- brašno po potrebi oko 500 g,
- 200 g gustin,
- 300 g oraha,
- 1/2 margarina,
- 1 dl ulja,
- 1 kg šećera,
- 8 dl vode.
Posna baklava se priprema na sledeći način:
- Pomešati vino, ulje, vodu i prašak za pecivo.
- Dodati brašno i zamesiti testo.
- Testo podeliti na tri dela.
- Svaki deo podeliti na 12 loptica.
- Svaku lopticu uvaljati u gustin i razviti oklagijom, veličine manje pločice, posuti gustinom i redjati jednu preko druge. Na 12 ne stavljati gustin, razviti veliku koru veličine tepsije (tepsija se ne podmazuje).
- Koru posuti mlevenim orasima, odozgo staviti koru, pa orahe i na kraju još jedna kora.
- Koru iseći na kocke, pa svaku kocku dijagonalno da se dobije trougao.
- U šerpicu staviti margarin i ulje i pustiti da ključa dok ne počnu da se prave mehurići.
- Preliti baklavu i staviti da se peče na 250 C oko 15-20 min.
- Skuvati šerbet od 1 kg šećera i 800 g vode i preliti hladnu baklavu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Posna baklava sa belim vinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -