- Advertisement -
Sastojci za posne lignje iz rerne:
- 500g očišćenih lignji,
- po potrebi brašna,
- malo mrvica hleba,
- 100g ulja,
- so.
Za preliv:
- 3 čena belog luka,
- veza peršuna,
- sok od 1/2 limuna.
Posne lignje iz rerne se pripremaju na sledeći način:
- Lignje iseći na kolutiće oko 2 cm širine.
- U posudu staviti dosta brašna i malo hlebnih mrvica.
- Lignje bogato uvaljati u brašno.
- U pliću posudu (tepsiju) staviti ulje.Zagrejati ga.
- Na vrelo ulje staviti lignje i protresti da se lepo rasporede.
- Rernu u međuvremenu zagrejati na maksimum 250 C.
- Ubaciti tepsiju u pećnicu i peći lignje da porumene.
- U toku pečenja jednom prevrnuti.
- Pečenje traje oko 20 min.
- Kada su gotove, ocediti višak ulja i posoliti.
- Preliv pripremljen od seckanog belog luka, peršuna i limunovog soka preliti preko vrelih lignji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne lignje iz rerne
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -