Posne lignje iz rerne

647
- Advertisement -

Posne lignje iz rerne

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne lignje iz rerne:

  • 500g očišćenih lignji,
  • po potrebi brašna,
  • malo mrvica hleba,
  • 100g ulja,
  • so.

Za preliv:

  • 3 čena belog luka,
  • veza peršuna,
  • sok od 1/2 limuna.

Posne lignje iz rerne se pripremaju na sledeći način:

  1. Lignje iseći na kolutiće oko 2 cm širine.
  2. U posudu staviti dosta brašna i malo hlebnih mrvica.
  3. Lignje bogato uvaljati u brašno.
  4. U pliću posudu (tepsiju) staviti ulje.Zagrejati ga.
  5. Na vrelo ulje staviti lignje i protresti da se lepo rasporede.
  6. Rernu u međuvremenu zagrejati na maksimum 250 C.
  7. Ubaciti tepsiju u pećnicu i peći lignje da porumene.
  8. U toku pečenja jednom prevrnuti.
  9. Pečenje traje oko 20 min.
  10. Kada su gotove, ocediti višak ulja i posoliti.
  11. Preliv pripremljen od seckanog belog luka, peršuna i limunovog soka preliti preko vrelih lignji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lignje iz rerne
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -