- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu od čokolade:
Za koru:
- 300 g smeđeg šećera,
- 250 g posnog margarina,
- 300 g pirovog brašna (brašno od spelte),
- 40 g sojinog brašna,
- 60 g kakao praha,
- 300 ml sojinog mleka,
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile,
- kesica praška za pecivo.
Za krem:
- 750 ml sojine pavlake,
- 450 g posne crne čokolade,
- 80 g smeđeg šećera,
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile.
Posna torta od čokolade se priprema na sledeći način:
- Sve sastojke za koru stavite u posudu i umutite glatko testo.
- Sipajte u okrugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Koru ohladite i vodoravno presecite na tri dela.
- Od sojine pavlake izmiksajte šlag.
- Na pari otopite 400 g čokolade, dodajte 250 g šlaga, šećer, vanilu, umutite mikserom, umešajte ostatak šlaga i ohladite u frižideru.
- Donju koru nafilujte 1/3 krema, poklopite drugom korom i tako redom dok ne potrošite sav materijal.
- Od preostale čokolade nožem napravite rolnice i ukrasite tortu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 24 Review(s)
Posna torta od čokolade
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -