Posna torta od čokolade

Posna torta od čokolade

Advertisement

Sastojci za posnu tortu od čokolade:

Za koru:

  • 300 g smeđeg šećera,
  • 250 g posnog margarina,
  • 300 g pirovog brašna (brašno od spelte),
  • 40 g sojinog brašna,
  • 60 g kakao praha,
  • 300 ml sojinog mleka,
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile,
  • kesica praška za pecivo.

Za krem:

  • 750 ml sojine pavlake,
  • 450 g posne crne čokolade,
  • 80 g smeđeg šećera,
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile.

Posna torta od čokolade se priprema na sledeći način:

  1. Sve sastojke za koru stavite u posudu i umutite glatko testo.
  2. Sipajte u okrugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Koru ohladite i vodoravno presecite na tri dela.
  3. Od sojine pavlake izmiksajte šlag.
  4. Na pari otopite 400 g čokolade, dodajte 250 g šlaga, šećer, vanilu, umutite mikserom, umešajte ostatak šlaga i ohladite u frižideru.
  5. Donju koru nafilujte 1/3 krema, poklopite drugom korom i tako redom dok ne potrošite sav materijal.
  6. Od preostale čokolade nožem napravite rolnice i ukrasite tortu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna torta od čokolade
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Na osnovu 12 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares