Posne šarene suši rolnice

347
- Advertisement -

Posne šarene suši rolnice

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne šarene suši rolnice:

  • 1 manja čaša pirinča (oko 180g),
  • 1 čaša vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašika trščanog šećera ( ili agave, javorovog sirupa),
  • 3 kašike pirinčanog sirćeta,
  • 3 kašike vode.

Za bojenje pirinča:

  • 1 kašičica kurkume,
  • 1/4 kašičica cvekle u prahu.

Za motanje:

  • 2 lista nori alge,
  • štapići svežeg povrća po želji.

Posne šarene suši rolnice se pirpremaju na sledeći način:

  1. Isprati pirinač u nekoliko voda, sipati ga i hladnu vodu u šerpu bez poklopca.
  2. Kada voda proključa, smanjiti vatru na srednju jačinu, staviti poklopac i kuvati još 10min.
  3. Potom smanjiti jačinu vatre na još slabije, i kuvati još 10minuta.
  4. Skloniti šerpu sa vrele ploče, i ostaviti sa strane 15minuta, bez podizanja poklopca.
  5. Posle 15min odmaranja, sklonite poklopac i istresite pirinač u posudu.
  6. Poprskajte ceo rastvor sirćeta preko pirinča i izmešajte.
  7. Mešajte tako što zahvatite pirinač sa dna posude, pa ga prebacite preko onog na vrhu.
  8. Podelite pirinač na dva jednaka dela.
  9. U jedan deo umešajte kurkumu, a u drugi prah cvekle. Ukoliko ga nemate, u 200ml vode staviti kuvati iseckana dva lista ljubičastog kupusa.
  10. Par kašika vode umešajte u pirinač. Od vreline pirinča bi trebala lako ispariti, ali ako se pirinač već prohladio, otvorenu šerpicu sa pirinče stavite na toplu ploču, Kroz par minuta bće ispariti i dobijate savršeni, lepljivi pirinač.
  11. Na bambus prostirku polegnite list nori alge.
  12. Na jednu polovinu rasporedite ljubačasti, a na drugu polovinu žuti pirinač.
  13. Ostavite po 1,5cm lufta do ruba lista alge.
  14. Na mestu spajanja pirinča, stavite po par štapića povrća u raznoj boji.
  15. Zamotajte rolnicu.
  16. Isecite na kriške i služite sa tamari sosom,  i po želji, wasabijem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne šarene suši rolnice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -