1kg mekog brašna (možete kombinovati sa speltinim brašnom),
40g svežeg kvasca,
300ml toplog biljnog mleka,
400ml tople vode,
1 kašika smeđeg šećera,
1 kašičica himalajske soli.
Za kikiriki fil:
300g neslanog i nemasnog pečenog kikirikja (blanširanog),
130g posnog margarina,
himalajske soli i bibera po ukusu,
posni majonezza premazivanje i susam ili semenke za posipanje.
Posne pogačice sa kikirikijem se pripremaju na sledeći način:
Kvasac, smeđi šećer i so umutiti u toplo biljno mleko i pustiti kvasac da se aktivira tj. da zapeni.
Od brašna, nadošlog kvasca i tople vode umestiti meko testo, a potom ga ostaviti na toplom, dok se ne duplira.
Kikiriki treba samleti, a možete ostaviti i koji krupniji komadić.
Dodati soli i bibera da bude prilično začinjeno, čak za nijansu i više nego što želite. To će se ujednačiti sa testom koje nije slano.
Kikiriki pomešajte sa omekšalim maslacem. Dobićete mek namaz.
Naraslo testo izručiti iz posude i na pobrašnjenoj podlozi razviti na 1 cm debljine.
Premazati ga začinjenim filom od kikirikija, a onda presaviti kao pismo kad slažete (kao za lisnato testo).
Složeno testo ostaviti da odmara dvadesetak minuta, pa ga opet razviti na oko 1cm debljine, zatim presaviti i ostaviti opet da odmara.Ovaj proces ponoviti još jednom ili dvaput.
Kada poslednji put razvijete testo, neka bude oko 2cm debljine te onda secite željene oblike pogačica.Možete kvadrate, trouglove ili krugove.
Pogačice ređati na papir za pečenje te ih ostaviti oko 45minuta da narastaju.
Premazati ih razmućenim veganskim majonezom i posuti semenjem po želji.
Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200c, dok ne porumene.
Sastojci za posni sladoled od manga:
3 zrela manga,
1 šolja kokosovog mleka (iz konzerve),
2-3 kašike agave sirupa ili meda (po ukusu),
sok od 1 limete.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više